Als er iets is waar we bij Killer Ink bijna evenveel van houden als van tatoeëerders zelf, dan zijn het wel tatoeageconventies.

Van de energieke sfeer tot het verwarmende gezoem van de naalden, wij geloven dat er niets beter is dan een tattoo conventie - en geen betere manier om inspiratie op te doen of je vaardigheden als artiest te verbeteren!

Of dit nu je eerste conventie is of je je ervaring wil verbeteren, hier is onze gids om tattoo conventies heelhuids door te komen!

Aanmelden

Saai, maar noodzakelijk! De meeste conventies nemen artiesten aan op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, dus zodra je zeker weet dat je wilt gaan, moet je reserveren en je aanbetaling doen. Als je eenmaal binnen bent, wacht dan niet te lang met het boeken van noodzakelijke vluchten en accommodatie!

Sommige conventies zijn alleen op uitnodiging, in dat geval is het nog makkelijker - wacht gewoon tot de uitnodigingen naar je toe komen en wacht niet te lang met antwoorden.

Jezelf promoten

Laat iedereen weten dat je naar deze tattoo conventie gaat. Post erover op je sociale netwerken tot je er blauw van ziet, promoot data, tafelnummers en eventuele flash die je aanbiedt. Als de conventie een plattegrond uitbrengt, gebruik die dan om mensen naar je stand te leiden.

Als je van plan bent om vooraf te reserveren, moet je dit zo snel mogelijk promoten. Voor walk-up artiesten is dit minder dringend, maar het kan nooit kwaad om jezelf zichtbaar te maken.

Nu we het er toch over hebben, je tafel is een reclame voor jou, dus vul hem met opvallende details zoals banners, rekwisieten, flash sheets en prints. En onderschat nooit de aantrekkingskracht van een gratis sticker.

Heb een plan

Plannen kunnen veranderen, maar het kan geen kwaad om er een te hebben. Bedenk of je alleen vooraf wilt reserveren, of dat je ook inloopsessies wilt, of een combinatie van de twee. Plan extra tijd in voor elke tatoeage, want conventies zijn lawaaierig en afleidend. Neem een vriend of assistent mee als je kunt om vragen te beantwoorden terwijl je werkt, en kijk naar je collega-artiesten om te zien of er zijn die je gewoon moet ontmoeten.

Lijstjes maken

Er zijn veel dingen die je moet onthouden en het maken van een lijstje helpt je om ze te onthouden! Maak voordat je vertrekt een hoofdlijst van spullen die je mee moet nemen en houd rekening met eventuele voorzorgsmaatregelen voor het reizen - sommige draadloze batterijpacks en inkten gaan bijvoorbeeld niet goed mee in het vliegtuig.

Goede verlichting is vaak een probleem op conventies, dus zorg ervoor dat je zelf een hoofdlamp of een draagbare lamp meeneemt. En als je naar het buitenland reist, houd dan rekening met verschillen in stekkeradapters, tatoeage-inktrestricties zoals REACH en natuurlijk de valuta.

Gelukkig vind je op de meeste tattoo conventies kraampjes zoals die van onze eigen Killer Ink, die alles verkopen van inkt en cartridges tot machines en meubels!

Slaap goed de nacht ervoor

Oké, mama! Ja, we weten allemaal hoe belangrijk slaap is, maar we hebben het hier niet alleen over een dag in de studio - conferentiedagen kunnen wel 12 uur duren en tussen al het praten en tatoeëren door kan dit absoluut uitputtend zijn. Probeer een goede, nuchtere nachtrust te hebben en eet een stevig ontbijt voordat je gaat!

Blijf comfortabel

Tattoo conventies worden meestal gehouden in grote, tochtige ruimtes, wat betekent dat ze vaak te warm of te koud zijn. Neem laagjes mee als je je zorgen maakt over de kou, of trek wat uit als je het warm hebt - met zoveel halfnaakte mensen zal niemand je veroordelen.

Gehydrateerd blijven is net zo belangrijk voor jou als voor je klanten, dus neem een waterfles mee en zorg ervoor dat deze gevuld blijft. Er is meestal een watertappunt en soms een plek om warme dranken te maken. Eten op conventies kan vrij duur zijn en de kwaliteit kan variëren, dus het is meestal beter om je eigen lunch en snacks mee te nemen.

Probeer niet alleen je lichaam comfortabel te houden, maar ook je hersenen! Conventies zijn druk en luidruchtig - er kunnen bandjes spelen of er wordt vuur gegooid in de buurt - dus als je denkt dat het misschien een beetje veel wordt, neem dan oordopjes mee.

Andere artiesten ontmoeten

Het is makkelijk om het gevoel te hebben dat een conventie gewoon een werkdag is, terwijl je in feite omringd bent door tatoeëerders van wereldklasse die geweldig werk leveren! Ontmoet die artiesten die je op Insta hebt gevolgd, vraag hen om advies en laat hen weten dat je van hun werk houdt - misschien kunnen ze je wel iets leren!

Meestal is er minstens één afterparty en daar moet je proberen heen te gaan, zelfs als je niet zo'n feestganger bent. Je weet nooit wanneer je een nieuwe vriend maakt!

Probeer tijdens de conventie wat tijd te nemen om rond te lopen, je concurrentie - eh, collega's - te bekijken en te zien wat er allemaal gebeurt in de wildere wereld van het tatoeëren! Misschien heb je zelfs wel zin om een blijvend souvenir voor jezelf mee te nemen...

Tattoo conventies zijn opwindend, inspirerend en soms een beetje stresserend, maar we zouden ze voor geen goud willen opgeven!