De FK Irons Flux Max is een draadloze pen-stijl tattoo machine met een groot aantal handige functies, ondersteund door de verbeterde PowerBolt II.

De Flux Max, het hoogtepunt van jaren werk, is gemaakt in de VS met als doel een verfijnde gebruikerservaring te bieden voor alle tattoo artiesten.

De nieuwste machine van FK Irons wordt aangedreven door de PowerBolt II en wordt geleverd als set met één of twee batterijpacks. Met inbegrip van het gewicht van de PowerBolt II, weegt de machine in totaal 205 g - de accu is goed voor slechts 30 g.

Met de PowerBolt II kun je gebruik maken van de Darklab Killswitch, een handsfree voetpedaal met ingebouwde antislipbevestiging en een interne batterij met lange levensduur. In tegenstelling tot eerdere modellen hoef je niet eens verbinding te maken met de Darklab app, omdat deze via Bluetooth is verbonden met de PowerBolt II.

De PowerBolt II heeft een scherm waarop alles te zien is wat je maar wilt weten - een hoofdstroomweergave in hertz of volt, een secundaire stroomweergave met de alternatieve optie, Bluetooth-indicator, batterijladingindicator, eGive-niveau, en een timer. Er is zelfs een optie om de rechter- of linkshandigheid van de schermoriëntatie te wijzigen.

Een touchpad aan de zijkant van de batterij biedt de mogelijkheid de batterij aan en uit te zetten, en het voltage te verhogen of te verlagen in stappen van 0,1 of 0,5 V. Deze en andere instellingen kunnen worden gewijzigd door het batterijmenu te openen door de aan/uit-knop drie seconden ingedrukt te houden en vervolgens de aan/uit-knop te blijven gebruiken om de opties te doorlopen.

De batterij heeft ook een verzendmodus, waardoor hij perfect is voor reizen naar gastplekken en conventies. Zodra de batterij volledig in de verzendmodus staat, kan hij alleen weer worden ingeschakeld door hem op netstroom aan te sluiten met de USB-C-kabel. We raden altijd aan de bijgeleverde kabels en laders te gebruiken om er zeker van te zijn dat u een solide stroom ontvangt.

Met extra lagen elektronische beveiliging in het nieuwe en verbeterde moederbord, heeft de PowerBolt II een paar extra trucs in petto.

Sensoren in de Flux Max controleren automatisch de spanning van het patroon, zodat de door u gewenste give precies is wat u krijgt. U kunt de eGive eenvoudig instellen via de PowerBolt II; kies uit niveau 0 voor geen give, niveau 1 voor hard, niveau 2 voor medium, en niveau 3 voor zacht.

Terwijl de vorige PowerBolt slechts een spanning tot 5 V bood, kan de PowerBolt II worden teruggeschakeld tot 4 V, waardoor de Flux Max perfect is voor stijlen zoals stippling.

Wat de vorm betreft, is de FK Irons Flux Max ontworpen voor comfort bij langdurig vasthouden. De nieuwe stijl van grip heeft gebogen inkepingen rond de basis voor een betere ergonomie, hoewel u er ook voor kunt kiezen om wegwerpgrips te gebruiken, of de Flux en EXO grips als u daar de voorkeur aan geeft.

Compatibel met universele Cheyenne-type naaldcartridges - inclusief onze eigen Killer Ink cartridges - evenals met eerdere PowerBolt batterijpakketten en de Darklab app, zal de aanpassing aan deze machine gemakkelijk zijn voor elke kunstenaar die al vertrouwd is met een pen-stijl roterende machine.

Bovendien wordt de Flux Max standaard geleverd met een slag van 4,5 mm, maar hij zal ook verkrijgbaar zijn in opties van 3,2 en 4,0 mm.

Kies uit twee kleuropties voor de Flux Max - een volledig zwarte (bekend als Stealth), de andere met een gouden ring rond het midden. De greep van de machine zelf is vergelijkbaar met de FK Irons Gorilla greep, maar met een meer taps toelopend ontwerp.

Bekijk onze productvideo hieronder voor een volledige uitleg van de FK Irons Flux Max en PowerBolt II!