"New bold" (nieuw gewaagde) tatoeëerder Anshin Anshin creëert opvallende tatoeages in blackwork en kleur vanuit Blue Dragon Tattoo Studio in Brighton!

Anshin haalt inspiratie uit zijn regelmatige bezoeken aan Japan en zijn vele gastplekken over de hele wereld. Zijn werk is rijk aan levendige kleuren en zijn eigen kijk op popcultuursymbolen.

We spraken met Anshin Anshin over het verhaal achter zijn naam, hoe hij zijn kleuren kiest en zijn aanbevelingen om actueel te blijven in de wereld van vandaag!

Waar komt de naam Anshin Anshin vandaan?

'Anshin' is een Japans woord dat eigenlijk gemoedsrust betekent. Je kunt het herhaaldelijk zeggen als een soort mantra. Het wordt ook een aantal keer gezegd door een personage in een van mijn favoriete films, Tekkonkinkreet.

Zoals velen eiste de pandemie zijn tol van mijn geestelijke gezondheid. Na de lange pauze wilde ik mezelf ‘heroriënteren’ en opnieuw beginnen. Ik heb een paar ideeën overwogen, maar Anshin Anshin leek gewoon te passen.

Hoe omschrijf je de stijl van jouw tattoos?

Het is iets wat me vaak wordt gevraagd en waar ik nog steeds moeite mee heb. Ik zie een paar artiesten hun eigen stijl bedenken en daar geven ze ook een naam aan. Onlangs ben ik het gewoon “New Bold” gaan noemen.

Ik zeg niet dat mensen nog nooit zulk gedurfd lijnwerk hebben gedaan, maar dat het in een andere categorie valt, zoals "tribal" of "blackwork".

Als iemand nog ideeën heeft... mijn DM's staan open!

Hoe bepaal je de kleuren voor je tatoeages, vooral voor je glitch-stijl tatoeages?

Jaren geleden gebruikte ik veel meer kleuren in mijn werk dan nu. Ik denk dat ik ze na verloop van tijd gemakshalve heb teruggebracht tot een keurig groepje. Ik gebruik ongeveer 3 of 4 kleuren van een traditioneel Westers palet, en 2 kleuren voor het glitchwerk.

Het kostte wat vallen en opstaan om de twee juiste glitch-kleuren te vinden. Ik mix ze nu zelf om de toon te krijgen die ik mooi vind. Ik pas ze ook aan, afhankelijk van de huidskleur waarmee ik werk.

Gelukkig hoef ik me geen zorgen meer te maken over een kast vol inkten die geschud moeten worden en over datum zijn!

Werk je weleens samen aan een stuk? En is er iemand met wie je graag zou willen samenwerken?

Ik heb nog niet samengewerkt met een andere tattoo-artiest, maar het is iets waarin ik zeker geïnteresseerd ben. Er zijn veel artiesten met wie ik zou willen samenwerken, maar meestal is dat praktisch onmogelijk vanwege de afstand en het reizen. Ik wil graag samenwerken aan een aantal kleinere stukken die we in één sessie kunnen afmaken; ik zie dat niet vaak gebeuren, maar het lijkt me veel leuker!

Ik denk dat het erg leuk zou zijn om wat grote zwarte lijnen rond het realisme van iemand anders te zetten om iets heel interessants te maken.

Ik sta zeker open voor suggesties als iemand geïnteresseerd is!

Hoe vind je inspiratie voor je ontwerpen?

Inspiratie vinden kan soms lastig zijn. Ik probeer mezelf bezig te houden met verschillende dingen, zodat ik niet de hele tijd alleen maar aan tatoeëren denk. Ik merk dat tijd doorbrengen met mijn vrouw en reizen me echt kunnen helpen om nieuwe ideeën op te doen.

We brengen veel tijd door in Japan en ik denk dat het moeilijk zou zijn om niet op zijn minst wat inspiratie mee naar huis te nemen. Ik ben dankbaar dat ik daar kan werken en dingen vanuit het perspectief van verschillende kunstenaars kan zien. Je kunt een heleboel inspiratie halen uit gastplekken in het buitenland!

Ik probeer ook zoveel mogelijk naslagwerken te verzamelen, hoewel ik ze waarschijnlijk wat vaker zou moeten inzien...

Heb je nog wijze woorden voor de beginnende tatoeëerders?

Ik dacht dat de tattoo-industrie moeilijk te kraken was toen ik begon, dus ik kan me niet voorstellen hoe het is om nu te beginnen! Ik ga er gewoon van uit dat iedereen die ik ontmoet een tatoeëerder is, totdat ze mij anders vertellen. De apparatuur is natuurlijk veel toegankelijker dan het ooit is geweest, maar tegelijkertijd betekent het dat iedereen het kan doen

Ik denk dat het belangrijk is om met de technologie mee te gaan en iets anders te doen, zoals iPads, draadloze tattoo-pennen, sociale media enz. Wees niet bang om de nieuwe dingen te proberen; het is nog nooit zo makkelijk geweest om achterop te raken.

Welke is je favoriete tatoeage die je het afgelopen jaar hebt gezet?

Mijn favoriete tatoeage was een enorm, traditioneel hart en dolk met enkele van de grootste lijnen die ik ooit heb gezet. Het eenvoudige plezier in mijn werk is gewoon iets doen dat veel groter is dan het "zou moeten" zijn. Ik zou graag meer van dat soort werk willen doen. Niet alleen oversized lijnen, maar gewoon oversized stukken in het algemeen.

Welke tatoeëerders maken op dit moment geweldige tatoeages?

Wat een moeilijke vraag! Ik denk dat we ons nu in een super spannende periode van tatoeëren bevinden met elke dag zoveel nieuwe en ongelooflijke tatoeëerders! Ik heb ook het gevoel dat artiesten tegenwoordig meer dan ooit van stijl wisselen, dus iemand zou volgend jaar iets heel anders kunnen doen.

Afgaande op mijn eigen sociale media zijn een paar van mijn favoriete tatoeëerders op dit moment Ujin, Bastian Blau, Aleksandra Voziakova en Guy Le Tattooer. Een ongelooflijke creatieve vrijheid in al hun werk!

Kun je ons vertellen over je werkplek?

Dit zou waarschijnlijk een veel interessanter antwoord zijn geweest in de eerste tien jaar van mijn carrière. Mijn hele werkplek is door de jaren heen steeds kleiner geworden en ik ga graag met de stroom mee!

Momenteel gebruik ik een Dragonhawk Fold Pro tattoo-pen. Hij is erg licht en heeft een verstelbare slag, wat betekent dat ik hem snel kan verzetten zonder tijd te verliezen. Ook geen lachwekkende prijzen. Om de een of andere reden beweeg ik nogal veel tijdens het tatoeëren, dus volledig draadloos gaan was gewoon logisch en ik heb er geen moment spijt van gehad.

De jongens bij Pepax zijn ook zo aardig om me te voorzien van echt mooie Lance-patronen van hoge kwaliteit, daar kan ik echt niets op aanmerken.

Panthera voor omlijning, Panthera XXX voor effen zwart en Eternal/Fusion- kleuren. Ik wil niet te veel verklappen, maar de meeste ervaren tatoeëerders weten al wat ik gebruik, en het is helemaal niets bijzonders!

Wat heeft de toekomst voor Anshin Anshin in petto?

Ik blijf gewoon doorgaan en op mezelf vertrouwen. Mensen vertellen me vaak dat ik ‘dit’ en ‘dat’ moet doen, maar er lijkt nooit iets van te komen. Sinds ik mezelf een nieuwe naam heb gegeven, sta ik open voor wat mij gelukkig maakt en mijn carrière en algemene gemoedstoestand zijn een stuk gezonder geworden.

Ik wil deze "New Bold"-stijl verder ontwikkelen en de bal zoveel mogelijk aan het rollen houden. Ik heb het gevoel dat dit nog maar de eerste fase is en dat ik er nog veel meer mee kan doen.

Ik weet zeker dat 2024 een aantal nieuwe en spannende veranderingen in petto heeft en ik kijk er echt naar uit!

We hopen dat je genoten hebt van onze chat met Anshin Anshin. Je kunt meer van zijn werk bekijken op Instagram of Facebook of zien wie er naast hem werkt bij Blue Dragon Tattoo Studio in Brighton!