Tatoeëerder Joshua Beatson uit Sheffield creëert duister, op horror geïnspireerd werk vanuit zijn eigen studio, Everblack Tattoo Co.

Joshua combineert klassieke horrorfilms met zijn liefde voor alles wat gotisch en bloederig is. Zijn rijk gedetailleerde en vaak verontrustende tatoeagekunst is precies wat ons in de stemming brengt voor de griezeligste tijd van het jaar.

We zijn de Halloweenmaand goed begonnen door met Joshua te praten over hoe hij de donkere kunst van het tatoeëren heeft geleerd, waarom horrorfilms niet meer zijn wat ze geweest zijn en de verrassende muziek die je in zijn studio zou kunnen horen!

Hoe ben je begonnen met tatoeëren en hoe lang doe je dat al?

Ik begon in een plaatselijke studio waar ik in het weekend werkte terwijl ik op school zat. Ik begon daar wat tatoeages te zetten maar realiseerde me al snel dat mijn kunstvaardigheden niet waren waar ik ze wilde hebben, dus besloot ik een paar jaar te stoppen om me op tekenen te concentreren. Ik tatoeëer nu al meer dan 9 jaar.

Wanneer heb je Everblack Tattoo Co opgericht en wie werken er met je samen?

Eind 2018 opende ik Everblack met mijn zakenpartner Ben, die ClearLase Tattoo Removal runt. We werden al snel vergezeld door Steve Upton, en in de afgelopen twee jaar door Akos Keller, Steph Milburn en Caroline Smart.

Hoe kies je wanneer je kleur gebruikt en wanneer niet?

Meestal als ik denk dat het effectief kan zijn in het ontwerp, of als ik een idee krijg waarvan ik denk dat het zal werken. Kleur is niet echt mijn sterkste kant omdat ik er niet veel ervaring mee heb, maar het is van tijd tot tijd leuk - en stressvol!

Kun je ons vertellen over je werkstation?

Ik heb het grootste deel van mijn carrière Silverback inkt gebruikt, ik hou van een eenvoudige zwart/donker/medium/licht opstelling om het contrast hoog te houden, en altijd cartridges van KWADRON. Ik gebruik de Flux Max 4.0 van FK Irons, een zeer veelzijdige machine en de slag past bij mijn manier van werken. Ik gebruik ook Dan Kubins voor grotere groeperingen en zwartwerk.

Welke tatoeëerders maken op dit moment geweldig werk?

Er zijn zoveel geweldige artiesten en je ontdekt elke dag nieuwe. Enkele van mijn favorieten zijn Buena Vista, Hokowhitu Sciascia, Damn J, Jason Butcher, en ik denk dat mijn collega Steve het mooiste zwart en grijs in het Verenigd Koninkrijk maakt.

Zijn er horror tattoo thema's die je graag zou willen doen maar nog niet de kans hebt gekregen?

Ah zo veel! Ik heb nog nooit een Baphomet tattoo gedaan en dat is jammer, ik raak nooit uitgekeken op horror tattoos, vooral meer folklore wezens. En er zijn zoveel horrorfilmfiguren die ik graag zou willen tatoeëren.

Wat is je favoriete horrorfilm of -franchise van de afgelopen 10 jaar?

Ik denk niet dat je ooit horror uit de jaren '70 tot '90 kunt overtreffen, ik denk dat de ideeën op zijn. De Conjuring zijn wel erg goed!

Luister je naar muziek of zet je films op terwijl je werkt?

Meestal muziek; we hebben een pijnlijk gevarieerde afspeellijst in de studio, er staat echt rotzooi op. Meestal country en ABBA als het aan mij ligt.

Welk advies heb je voor leerling-artiesten?

Wees beter dan alle anderen en ga geen studio binnen met een portfolio van digitale tekeningen, want daarmee maak je op niemand indruk. Werk hard, zorg voor een solide portfolio van traditioneel getekende stukken, laat je tatoeëren door artiesten van wie je wilt leren en laat ze je werk zien!

Wat brengt de toekomst voor Joshua Beatson?

Ik zou zeggen tatoeëren en schilderen... ik zou waarschijnlijk wat andere hobby's moeten nemen. Maar mijn werk is mijn leven en ik hou ervan. Ik wil gewoon beter worden, me concentreren en mezelf verder ontwikkelen, dat is het belangrijkste in tatoeëren voor mij, ernaar streven om beter te worden. Het streven naar meesterschap en zo.

We hopen dat je hebt genoten van dit gesprek met Joshua Beatson, en vergeet niet om hem te volgen op Instagram en Everblack Tattoo Co. op Facebook om meer van zijn werk te zien, en die Baphomet tattoo te boeken die je altijd al wilde!