Tatoeëerders? Check. Fysieke locatie? Check.

Hoe zit het met meubilair?

Hier is onze gids voor het essentiële meubilair dat je nodig hebt voor je tattoo studio - of je nu voor het eerst voor jezelf begint of het ultieme team van artiesten onder één naam samenbrengt!

Massagetafels en -bedden

Hoewel je technisch gezien een klant kunt tatoeëren terwijl ze in een gewone plastic stoel zitten, zullen ze waarschijnlijk niet snel bij je terugkomen voor een nieuwe.

Je klanten op hun gemak stellen betekent niet alleen dat je ze blij moet maken, maar ook dat je ervoor moet zorgen dat ze in de best mogelijke positie zitten om het einde van hun afspraak te halen! Bovendien zijn er tatoeages die een ongemakkelijke houding vereisen, en je opstelling moet dat ondersteunen.

Als je een hele studio gaat inrichten, denk er dan aan om een paar verschillende soorten tafels of bedden aan te schaffen. Een basis massagetafel is perfect voor elke tattoo waarbij de klant ligt - bij voorkeur met een gat voor hun gezicht als ze op hun buik liggen - of je kunt de tafel gebruiken om hun ledematen op te laten rusten terwijl ze op een andere stoel zitten. Voor rugtatoeages is een stoel met verstelbare gezichtwieg ideaal, en je kunt ook een voorraad rugleuningen en bolsters inslaan voor meer flexibiliteit.

Aan de andere kant van het spectrum staan onze zingende en dansende tatoeagestoelen zoals de Plinth 2000 - deze hebben verstelbare arm-, been- en voetsteunen zodat je altijd een comfortabele positie kunt vinden, waar je ook tatoeëert. Meestal gebouwd op wielen, met hydraulische hoogteverstelling, is dit waarschijnlijk de beste manier om je klant comfortabel en tevreden te houden.

Stoel of kruk

De meeste tatoeëerders brengen het grootste deel van hun dag zittend door, dus zorg ervoor dat je een comfortabele plek hebt om op je kont te zitten!

De meeste tatoeëerders zitten op een rolstoel of kruk waarmee ze overal bij kunnen zonder op te staan. Dit helpt hen ook om de juiste hoek te krijgen voor elk werkstuk!

Een comfortabele kruk werkt prima, maar veel artiesten geven de voorkeur aan een stoel met rugleuning om de verlammende rugproblemen te voorkomen die zo wijdverbreid zijn in onze industrie!

Tattoo houder of werkstation

Zoals hierboven vermeld, wil je het liefst alles wat je nodig hebt voor de hele tatoeagesessie binnen handbereik hebben - en de makkelijkste manier om dat voor elkaar te krijgen is met een rollend werkstation, of door een wegwerpbakje te gebruiken.

Het voordeel van elke keer hetzelfde werkstation te gebruiken is dat je je lay-out kunt optimaliseren en elke keer kunt herhalen, zodat je setup veel sneller gaat. Onze Meta werkstations zijn voorzien van een gemakkelijk schoon te maken metalen blad en verschillende laden, zodat extra papieren handdoeken en cartridges nooit ver uit de buurt zijn.

De meeste werkstations kunnen naar wens worden geoptimaliseerd met extra verdelers, verlengstukken en kabelmanagers. Dit komt waarschijnlijk vanzelf als je meer ervaring hebt met het inrichten van de benodigde apparatuur.

Armleuningen

Hoewel deze niet strikt noodzakelijk zijn als je de juiste soort tattoostoel hebt, kunnen ze een enorme hulp zijn bij het werken met klanten die op gewone stoelen zitten - ook op tattoo conventies.

Een stevige, in hoogte verstelbare en kantelbare armsteun is de perfecte rustplaats voor armen en benen die getatoeëerd worden - en wanneer je hem niet nodig hebt voor een ledemaat, kan je hem gebruiken om je tablet of stencil referentie vast te houden.

Lampen

Verlichting is essentieel voor het maken van een geweldige tattoo, maar het gaat niet alleen om het algemene lichtniveau waardoor je kunt zien - je hebt ook een lamp nodig die het juiste soort licht heeft, vooral voor het maken van je voltooide tattoo foto's.

Er zijn drie belangrijke factoren waar je op moet letten als je een lamp voor je studio koopt: CRI, lumen en kleurtemperatuur.

CRI staat voor Colour Rendering Index en meet het vermogen van een witte lamp om kleuren hetzelfde weer te geven als ze in zonlicht zouden verschijnen op een schaal van 0-100. Een lage CRI-lamp kan de kleur van je tatoeagefoto's beïnvloeden. Het komt erop neer dat een lage CRI-verlichting kan betekenen dat het rozerood waar je naar streeft meer lijkt op een verbrand oranje kleur.

Lumens meet hoeveel licht je krijgt van de bron, waarbij een hoger getal een helderder licht betekent. Je wilt een hoog aantal lumen, maar dan in een niet-verhittende bron zoals LED's.

De kleurtemperatuur tenslotte geeft aan hoe warm of koel de verlichting is en wordt gemeten in graden Kelvin - hoe lager de Kelvin, hoe warmer het licht.

Een grote staande lamp is misschien het beste voor je studio, maar je kunt ook overwegen of het de moeite waard is om een draagbare lamp te kopen die je artiesten mee kunnen nemen naar conventies.

Als je van plan bent om een tattoo studio uit te rusten, of gewoon op zoek bent naar ideeën voor een verbouwing, dan hebben wij alles wat je nodig hebt om een comfortabele, veilige en geweldige werkomgeving te creëren!