Iedereen kan tatoeëerder worden - maar niet iedereen heeft het in zich om een geweldige tatoeëerder te worden.

Hoewel er veel verschillende wegen te bewandelen zijn binnen deze industrie, hebben we een paar gemeenschappelijke kenmerken opgemerkt bij de meest populaire, bekwame en gerespecteerde artiesten (zoals onze gesponsorde artiesten, bijvoorbeeld...) dus als je wilt weten wat er nodig is om een geweldige tattoo artiest te zijn, lees dan verder!

Artistiek vermogen

Er bestaat een wijdverbreid misverstand dat tatoeëerders allemaal van nature getalenteerd zijn in tekenen. Maar zelfs voor de meest bedreven artiesten is er geen alternatief voor oefening.

Iedereen kan leren tekenen als ze er de tijd, moeite en concentratie voor nemen. De meeste leerlingen beginnen met de basis en vullen schetsboeken met cirkels en vierkanten tot ze de basisgeometrie onder de knie hebben, maar het leren stopt niet zodra je begint met tatoeëren.

Oefen op papier, op fruit, op synthetische huid. Vul je flitsvellen. En stop nooit met proberen een betere artiest te worden dan je gisteren was.

Product Kennis

De moderne tatoeage-industrie heeft een lange weg afgelegd van stokken met messen eraan - weten hoe je tatoeagemachine en voedingen werken is even belangrijk als weten waar je koelvloeistof in je auto moet toevoegen. Deze dure machines hebben onderhoud nodig!

Natuurlijk staat het internet vol met informatie - sommige hier! - om je te helpen als je iets nieuws wilt leren. Maar over het algemeen geldt dat als je serieus genomen wilt worden in deze gemeenschap, je je zaakjes goed moet kennen.

Menselijke vaardigheden

Onze branche is gebaseerd op mensen en we hebben elke dag de hele dag te maken met mensen uit alle lagen van de bevolking. Als je net begint aan je tattoo carrière, zal de manier waarop je met mensen omgaat een enorm verschil maken voor je blijvende succes.

Als je wereldberoemd bent en een heleboel prijzen hebt gewonnen, kun je je wat afstandelijker opstellen tegenover je klanten. Maar voor de meeste artiesten zal het vermogen om mensen zich welkom en op hun gemak te laten voelen in je studio je een goede reputatie en terugkerende klanten opleveren.

Zelfbewustzijn

Is er een gebied in het leven waar nederigheid niet belangrijk is? Het is belangrijk om eerlijk tegen jezelf te zijn over je huidige vaardigheidsniveau, want alleen zo kun je je in de toekomst verbeteren. Maar tegelijkertijd moet je weten wat je waard bent, zodat je niet onderbetaald wordt.

Je zwakke punten kennen geeft je de kans om beter te worden, dus probeer kritiek ter harte te nemen - tegelijkertijd moet je vertrouwen in je kunst ontwikkelen en begrijpen dat je niet iedereen gelukkig zult maken.

Inzicht in je vaardigheidsniveau is de sleutel tot het boeken van het juiste project, bij de juiste klanten, voor de juiste prijs.

Hard werken en toewijding

Hadden we al gezegd dat deze baan verdomd moeilijk is? Als leerling heb je een lange weg te gaan op weg naar het tatoeëren, waarbij je tot een jaar als studio-assistent doorbrengt en je tekenvaardigheden oefent voordat je zelfs maar een machine vastpakt.

Zelfs als je eenmaal een gevestigde waarde bent en dagelijks tatoeëert, kun je te maken krijgen met lange werkdagen, waarbij je nog meer tekeningen en ontwerpen moet maken als je thuiskomt. Om nog maar te zwijgen over het omgaan met moeilijke klanten, het promoten van je werk op sociale media en het bijhouden van je bestanden, apparatuur en agenda.

Veel mensen willen tatoeëerder worden, maar zijn niet bereid om er de tijd en moeite in te steken die nodig zijn om geweldig te worden. Voor de meesten van ons is dit niet zomaar een baan, maar een roeping - dus waarom zou je er niet geweldig in willen zijn?