Recovery Aftercare is een innovatief bedrijf uit Maryland dat helende nazorg voor tatoeages, piercings en lichaamsaanpassingen creëert.

Hier bij Killer Ink houden we vooral van Recovery's tattoo-lotion, nazorgzeep en beschermend verband, die allemaal helpen de huid te kalmeren en een gezonde genezing van je tattoo-kunst bevorderen.

We spraken met oprichter Marc Gagnier over hoe het bedrijf is opgericht, wat ze wilden bereiken en wat de toekomst in petto heeft voor Marc en Recovery Aftercare!

Wanneer is Recovery opgericht en wat was het ethos erachter?

Recovery is opgericht in 2011 en ons eerste product voor Recovery was de 1,5 oz piercingspray. Er waren toen nog niet veel nazorgmerken op de markt voor tatoeages en piercings, en ik wilde een optie creëren voor piercers en tatoeëerders.

Wat is jouw rol bij Recovery?

Ik ben de oprichter van Recovery.

Ben je een tatoeëerder of piercer?

Ik begon eind jaren negentig in de branche als piercer en stopte begin jaren 2000 om me te concentreren op Painful Pleasures 100%.

Kun je iets vertellen over met wie je samenwerkt bij Recovery?

We hebben een kleine maar getalenteerde crew achter het merk. We werken zeer nauw samen met een deskundige cosmetisch chemicus die heeft gewerkt met enkele van de grootste merken en fabrikanten ter wereld, om ervoor te zorgen dat onze productformuleringen het allerbeste zijn en dat we de best beschikbare ingrediënten gebruiken.

Naast hen hebben we een geweldige productieploeg, een fantastische ontwerper die onze verpakkingen maakt, en natuurlijk alle onbezongen helden die de verpakking en verzending doen om producten naar de distributeurs en winkels te brengen die ze nodig hebben.

Hoe is de tattoo-industrie veranderd sinds de oprichting van Recovery?

De branche is ingrijpend veranderd sinds de oprichting van Recovery! Op kleine schaal is het veranderd qua nazorg. Recovery is een favoriet geworden in winkels over de hele wereld - vooral het Derm Shield tattoo-verband. Zoveel artiesten en klanten hebben dit hun go-to-verband gemaakt en het heeft het hele genezingsproces min of meer veranderd. Ik heb het gevoel dat er in het verleden meer werd vertrouwd op zalven en wasbeurten, wat geweldige opties zijn, maar meer onderhoud vergen. Het Derm Shield-verband laat mensen zonder al te veel poespas genezen. Dat gezegd hebbende, de wasbeurten, zalven en lotions van Recovery doen het ook fantastisch, en je kunt ze het hele jaar door in winkels en op congressen zien.

Op grotere schaal is de industrie echter veranderd in dat het meer mainstream en inclusief is geworden. Er zijn tegenwoordig zoveel meer artiesten EN klanten, en de industrie zelf is veel minder taboe en geheimzinnig dan in de vroege jaren 2000. Recovery als professioneel merk helpt bij die verandering - naarmate betrouwbaardere, schonere en vertrouwde merken consistenter worden gebruikt door professionals, verandert ook het gezicht van de branche.

Welke ingrediënten zijn het beste voor tattoo-nazorg?

Dat is lastig te zeggen omdat klanten verschillend reageren op allerlei ingrediënten. En met zoiets als het Derm Shield-verbandzijn er helemaal niet veel ingrediënten, maar het is een van onze meest effectieve nazorgopties!

Wat betreft zalven en lotions voor de nazorg van tatoeages, natuurlijke verzachtende middelen zoals sheaboter en jojoba-zaadolie helpen de huid te hydrateren. Maar over het algemeen is de sleutel tot goede nazorg het vermijden van irriterende stoffen, parabenen, parfums en kleurstoffen die de huid tijdens het genezingsproces kunnen beschadigen of onrustig kunnen maken. Recovery blijft meestal bij natuurlijke vochtinbrengende crèmes en door de EU goedgekeurde verzachtende middelen zoals panthenol.

Waar kunnen jullie producten voor worden gebruikt buiten de tattoo-nazorg?

Recovery biedt ook nazorgproducten voor piercings aan, zoals Smelly Gelly.

Waarom is het beter om producten met natuurlijke ingrediënten te gebruiken?

Natuurlijke ingrediënten bevatten veel vitamines en mineralen waar onze huid goed op reageert, zoals vitamine E en vitamine C, die ontstekingsremmende effecten hebben. Daarom proberen we heel veel natuurlijke vochtinbrengende en verzachtende middelen in onze productlijn te gebruiken. Dat gezegd hebbende, Recovery is geen 100% natuurlijke productlijn, maar zelfs de chemische ingrediënten die we gebruiken zijn door de EU goedgekeurd en huidveilig.

Hoe helpt Recovery Tattoo Lotion bij het genezen van tatoeages?

Recovery Tattoo Lotion gebruikt veel van die natuurlijke vochtinbrengende crèmes die ik eerder noemde: sheaboter, jojobazaadolie, druivenpitolie, enz. Het kalmeert de huid en vermindert irritatie gedurende het genezingsproces.

Hoe helpt uw tattoo-lotion genezen tatoeages er beter uit te zien?

Omdat het zo vol natuurlijke vochtinbrengers zit, kan Tattoo Lotion elke grauwheid of schilfering verwijderen waardoor een tatoeage er vervaagd uitziet en de oorspronkelijke levendigheid van het stuk versterken.

Waarom Dode Zeezout gebruiken voor piercings, in plaats van gewoon zeezout?

Van oudsher wordt Dode Zeezout meer gebruikt voor therapeutische doeleinden dan gewoon zeezout. Je kunt bijvoorbeeld gewoon zeezout op je eten doen, maar je kunt je eten niet zout maken met zout uit de Dode Zee. Het heeft een lagere concentratie natriumchloride dan gewoon zeezout en meer verbindingen en bromiden die helpen de huid te verjongen. Over het algemeen is het gewoon een meer rustgevende, genezende optie voor een nieuwe piercing. Zeezout kan ook worden gebruikt... gebruik alleen geen keukenzout!

Hoe helpt jullie Tea Tree Oil nieuwe en bestaande piercings?

Tea Tree Oil helpt in feite om die irritatiebultjes te verminderen die je soms krijgt na een piercing. Maar het is ook gewoon een heel goede vochtinbrengende crème, dus het zal helpen bij het verwijderen van schilfering of korstvorming tijdens of na het genezingsproces van de piercing.

Wat is het verschil tussen jullie Lustra gecomprimeerde handdoek en traditionele papieren handdoeken?

Om te beginnen zijn Lustra-handdoeken biologisch afbreekbaar, dus ze maken je opstelling milieuvriendelijker. Maar papieren handdoeken zijn ook veel absorberender dan Lustra, terwijl Lustra de resten gewoon wegveegt zonder alles op te zuigen. Ze zullen ook niet scheuren terwijl je de huid van je klanten afveegt. Bovendien is Lustra gewoon veel zachter dan een standaard papieren handdoek. Je krijgt een heel gladde, schone veeg met Lustra.

Wat is je belangrijkste tip om Derm Shield succesvol aan te brengen?

Derm Shield is heel eenvoudig aan te brengen. De eerste tip zou zijn om ervoor te zorgen dat er geen resten op de huid achterblijven voordat je het aanbrengt. Je wil dat de tattoo-site droog wordt gedept. Derm Shield kan reageren met groene zeep, dus zorg ervoor dat dat gebied echt schoon is. Tip twee zou zijn om een marge van 1 tot 2 inch over te laten voor je tatoeage wanneer je je verband doorknipt. Op die manier heb je wat ademruimte en is je tatoeage nog steeds veilig als de randen beginnen te krullen of omhoog gaan.

Waarom zou iemand een zwart Derm Shield-verband gebruiken in plaats van een transparant verband?

Het zwarte Derm Shield verband is de beste optie voor iemand die in de zomer getatoeëerd wordt. Het is dekkend en beschermt nieuwe tatoeages tegen UV-stralen. Het is nog steeds niet aan te raden om onvoorzichtig te zijn en urenlang te gaan zwemmen als je een Black Derm Shield-verband om hebt, maar het maakt het in ieder geval een stuk veiliger om naar buiten in de zon te gaan en te weten dat je je tatoeage op geen enkele manier beschadigd.

Wat maakt jullie Stencil Lock-crème zo effectief?

Het beste van Stencil Lock is dat het zo licht is, en slechts een paar druppels volstaan. Met ongeveer drie druppels krijg je een perfect schone stenciloverdracht. Net als alle andere Recovery-producten bevat het ook geen irriterende stoffen in de formule, dus je kunt erop rekenen dat het huidvriendelijk is voor elke klant. We hebben een lange weg afgelegd met het gebruik van de oude Speed Stick voor effectieve stenciloverdrachten!

Waar wordt Smelly Gelly voor gebruikt?

Smelly Gelly kan worden gebruikt voor het herstel van piercings EN tatoeages. Toen we het voor het eerst lanceerden, was het gericht op piercings, maar steeds meer mensen gebruiken het ook voor tatoeages. Het is eigenlijk een heel goede conditioner die irritatie tijdens het genezingsproces vermindert.

Hoe kies je je gesponsorde artiesten?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, aangezien we echt anders proberen te denken over "sponsoring" of "teams" dan andere merken of bedrijven. We ondersteunen graag artiesten die het merk echt gebruiken en ervan genieten en proberen de NASCAR-ificatieroute te vermijden die we veel bedrijven zien ondergaan. De artiesten die we als "gesponsord" beschouwen, hashtaggen niet alleen onze producten, we betrekken ze graag bij het merk, luisteren naar wat er ontbreekt en vragen hun feedback en ervaringen over nieuwe dingen voordat ze worden uitgebracht.

Over welke tattoo-artiesten ben je momenteel het meest enthousiast?

Oh man, dat is moeilijk te zeggen. Er zijn momenteel zoveel getalenteerde artiesten. Ik weet niet of ik er maar een of twee zou kunnen kiezen, maar ik ben altijd op zoek naar artiesten die iets nieuws en anders doen om de industrie met hun stijlen in nieuwe richtingen te duwen.

Op welke producten ga jij ons de volgende keer trakteren?

Grote verrassingen kunnen we niet verpesten, maar we hebben wat PMU-nazorg voor jullie in petto. Recovery groeit altijd!

Hoeveel piercings, tatoeages of body mods heb je, en welke is jouw favoriet?

Op mijn hoogtepunt had ik vrijwel alles van mijn lichaam gepiercet, samen met dermals - ongeveer 25 piercings in totaal. Nu heb ik nog vijf piercings over, samen met mijn gespleten tong en een magneet in mijn vinger geïmplanteerd, plus twee kleine tatoeages en mijn linkerarm getatoeëerd.

Heb je plannen voor toekomstige body modifications?

Niets gepland voor body mods, maar ik zou graag een van mijn benen willen laten tatoeëren.

Ga je naar conventies in 2023?

Op je volgende beurs zul je geen Recovery-stand zien, maar het merk wel! We werken heel nauw samen met onze distributiepartners om ons te vertegenwoordigen op shows, dus er is altijd Recovery beschikbaar!

Wat is het leukste aan je baan?

Ik vind het heerlijk om deel uit te maken van een branche die altijd groeit en verandert. Het is ook gewoon fijn om artiesten te kunnen voorzien van alles wat ze nodig hebben uit één betrouwbare bron. Toen ik net begon, was dat niet echt een ding. Het hebben van professionele distributeurs, betrouwbare merken en ondersteuning voor artiesten helpt de industrie vooruit en te groeien. Dat is gewoon een spannend proces in het algemeen.

Wat heeft de toekomst in petto voor Recovery en voor jou?

Recovery zal blijven groeien met de industrie. We streven ernaar om tegemoet te komen aan de behoeften van artiesten naarmate die behoeften toenemen. Dus, zoals ik al zei, je zult wat PMU-nazorg in de maak zien, en de algehele productlijn zal blijven uitbreiden. Het gezicht van Recovery is in de loop der jaren ook veranderd, met een nieuwe verpakking die er geweldig uitziet en beter functioneert voor artiesten, namelijk een opnieuw ontworpen verpakking voor de Derm Shield, waardoor het toegankelijker wordt en wat een aantal van die vervelende pijnpunten van de oude doosjes voor artiesten oplost. We hebben nog heel wat trucjes achter de hand, zowel groot als klein, maar ik kan ze nog niet weggeven...

Wat mij betreft, waarschijnlijk hetzelfde als de afgelopen 24 jaar, en betrokken blijven waar ik waarde kan toevoegen.

Enorme dank aan Marc voor alle informatie over het Recovery Aftercare-verhaal!

Vergeet niet om het bedrijf te bekijken op Instagram en Facebook, of bekijk het volledige assortiment Recovery-producten, waaronder Derm Shield-verbanden, zoutoplossingsprays, nazorg voor orale piercings en nazorgzeep op de Killer Ink-site!