Sniper Tattoo kwam in 2022 op het toneel met zijn baanbrekende Sniper Tattoo Photography Set.

Het team van Sniper Tattoo, een klein bedrijf met grote ambities, heeft jaren besteed aan het onderzoeken en testen van de optimale configuraties voor tattoo-fotografie, waarbij ze al het geleerde hebben gedestilleerd in dit slimme apparaat.

We spraken met Marco, CEO en oprichter van Sniper Tattoo, over zijn ervaring, wie nu geweldig werk doet in de tattoo-wereld, en wat de toekomst in petto heeft voor dit jonge bedrijf.

Wanneer ben je begonnen met het ontwerpen van de Sniper Tattoo Photography Set?

Het idee ontstond in 2018 toen we ons realiseerden dat er een probleem was met fotografie en videografie van tatoeages, en we probeerden het professioneel voor onszelf op te lossen. Begin 2020 kwamen de eerste prototypes van de Sniper binnen.

Wat zijn de grootste problemen die kunstenaars tegenkomen bij het fotograferen van hun tatoeages?

Er zijn veel verschillende problemen, waaronder glans, rode huid, gebrek aan contrast, geen verzadiging van de tatoeage en het vinden van de juiste lichtbronnen om goede verlichting te creëren.

Hoe vermindert de Sniper roodheid in afbeeldingen van nieuwe tatoeages?

De mogelijkheid om de kleurtemperatuur van het licht aan te passen in combinatie met de polarisatie maakt het mogelijk om in bijna elke omgeving de juiste instelling te vinden om met roodheid om te gaan.

Zijn de beelden die de Sniper maakt geschikt voor social media?

Absoluut! Hoewel niemand bij Sniper een grote Instahead is, zijn we bekend met de wens om je prachtige werk zodra het klaar is meteen met de wereld te willen delen, maar het probleem dat je er geen mooie foto van kunt maken. Het maken van geschikte afbeeldingen voor social media was dus zeker een belangrijk criterium!

Kan de Sniper ook voor video worden gebruikt?

Dat is eigenlijk een grappig verhaal - toen we in 2018 het idee kregen, baseerden we dit apparaat echt voornamelijk op fotografie. Met de eerste prototypes realiseerden we ons dat het maken van video's met de Sniper net zo goed werkt als het maken van foto's! Het is dus absoluut ook een geweldig hulpmiddel voor video's.

Waarom is het beter om geweldige foto's te maken zonder ze te hoeven bewerken?

Nou, allereerst tijd – met Sniper heb je binnen 2 minuten een perfecte afbeelding, in plaats van lang bezig te zijn met bewerken. Bovendien ziet de foto er natuurlijker uit als je de juiste apparatuur gebruikt om een foto te maken in plaats van een foto te bewerken.

Waarom zou je de kleurtemperatuur veranderen voordat je een foto maakt?

Er zijn twee redenen. Een daarvan is het kunnen aanpassen aan de omgevingsverlichting. De andere is de stijl van de tatoeage (bijvoorbeeld zwart en grijs of gekleurd) en de uitstraling die je de foto wilt geven.

Hoe verwijdert de Sniper reflecties op verse tatoeages?

Dit komt door de mate van polarisatie van de lichtbron, evenals de filtratie voor de camera.

Werk je aan upgrades of verbeteringen aan de Sniper?

We werken al aan nieuwe ideeën om het leven van tattoo-artiesten gemakkelijker te maken op het gebied van fotografie en videografie. Dus hou ons in de gaten!

Heb je tatoeages en zo ja, welke is je favoriet?

Ja, iedereen die bij Sniper werkt, heeft een passie voor tatoeages, en natuurlijk ook voor inkt. Ik heb een kleine collectie van artiesten als Tim Kern en Victor Portugal. Mijn favoriete werk is van een goede vriend van mij.

Vertel ons iets over jezelf - wat zijn je hobby's?

Ik ben graag buiten, breng tijd door met mijn hond en vermijd drukte en steden. Ik geniet van het contrast van werken met veel mensen op het werk, maar dan in mijn vrije tijd verdwijnen in de natuur. En natuurlijk is fotografie belangrijk voor mij.

Is werken aan de Sniper jouw fulltime baan?

Alle mensen die bij Sniper werken doen dit naast hun dagelijkse werk. We hebben tattoo-studio's, tattoo-leverancierbedrijven, enzovoort. Maar sinds we Sniper hebben gelanceerd, voelt het bijna als een fulltime baan!

Hoe bereik je World Sniper Supremacy?

Ik denk dat iedereen die de Sniper heeft geprobeerd de suprematie al zal voelen - dat is tenminste de feedback die we krijgen! Het was essentieel voor ons om een product van topkwaliteit op de markt te brengen, een product dat leuk is om te gebruiken en nuttig om mee te werken. Dit zal in de toekomst onze belangrijkste prioriteit zijn.

Wie zijn enkele van je favoriete tattoo-artiesten die vandaag werken?

Standaard antwoord: er zijn er te veel om op te noemen! Maar zeker Boris, Robert Hernandez, Carlos Torres, Rob Borbas, Timmy B, Victor Chil en Julian Siebert - dit zijn artiesten die naar mijn mening een uitstekende stijl hebben.

Wat denk je dat de volgende grote innovatie in de tattoo-wereld zal zijn?

Ik denk dat AI zeker een groot ding gaat worden, hoewel ik sceptisch ben over wat het de tattoo-wereld zal brengen. Het risico om een groot artistiek deel van het tatoeëren te verliezen is groot en daar maak ik me zorgen over. Aan de andere kant vind ik niet dat we tegen ontwikkeling moeten vechten.

Bezoek je conventies in 2023?

Hopelijk! We hebben iets geweldigs gepland voor conventies en we denken dat de artiesten het geweldig zullen vinden. We hopen de kans te krijgen om bij Gods of Ink en Parijs te zijn.

Wat heeft de toekomst voor jou en voor Sniper Tattoo in petto?

Ik ben heel blij dat we dit niet weten. Het leven zou al zijn pit verliezen als we dat deden!

Maar serieus, ik hoop dat we een merk kunnen vestigen dat bekend staat om zijn geweldige foto- en videotools, en dat we tatoeëerders over de hele wereld blij kunnen maken met onze producten.

Grote dank aan Marco voor het nemen van de tijd om ons achtergrondverhaal van Sniper Tattoo te praten en onze brandende vragen over de toekomst van tatoeage en tattoo-fotografie te beantwoorden!

Je kunt de Sniper Tattoo Photography Set kopen in de Killer Ink-winkel, het bedrijf volgen op Instagram en op de hoogte blijven van nieuwe producten en ontwikkelingen van Sniper Tattoo!