Nomad is het Portugese bedrijf dat het leven eenvoudiger wil maken voor de reizende tattoo-artiest!

Het Nomad Portable Workstation is een innovatieve opstelling die perfect is voor alle artiesten met een beetje reislust. Dit mobiele werkstation is perfect voor gebruik in de studio en wordt geleverd met een eigen stevige tas voor bescherming tijdens het reizen.

We spraken met Nelson Sacramento, tattoo-artiest en oprichter van Nomad, over hun doelen bij het creëren van het Nomad-werkstation, hoe het het fysieke welzijn van artiesten kan helpen, en welke nieuwe producten het Nomad-team bedenkt om het leven van artiesten gemakkelijker te maken!

Wanneer werd Nomad voor het eerst opgericht en met welk doel?

Nomad werd voor het eerst opgericht in het jaar 2020, toen we vanwege de pandemie opgesloten zaten. Het werd aanvankelijk gezien als een oplossing om de uitdagingen aan te pakken waarmee tattoo-artiesten worden geconfronteerd. Het product werd vervolgens ontwikkeld en eind 2023 gelanceerd, met als doel innovatieve oplossingen te bieden voor tattoo-artiesten.

Wat was het idee waardoor je begon?

Het Nomad-werkstationidee draait om het creëren van een draagbare en flexibele werkruimte waarmee personen onderweg kunnen werken en productief kunnen zijn. Het speelt in op de groeiende trend van werken op afstand en het verlangen naar een flexibelere werkomgeving.

Het concept van een nomadisch werkstation omvat een compacte en lichtgewicht opstelling die gemakkelijk kan worden gedragen en opgezet, zonder het vermogen van de kunstenaar om zijn werk effectief uit te voeren in gevaar te brengen.

Over het geheel genomen is het idee van het Nomad-werkstation bedoeld om een oplossing te bieden die de veranderende aard van het werk omarmt en personen in staat stelt efficiënt en comfortabel te werken terwijl ze een nomadische tatoeage-levensstijl omarmen.

Hoe lang heb je erover gedaan om het draagbare Nomad-werkstation te ontwerpen?

Ik kan je vertellen dat het ontwerpen en ontwikkelen van het product enkele maanden heeft geduurd! Het proces omvatte uitgebreid onderzoek, brainstormen en samenwerken. We wilden een draagbaar werkstation creëren dat niet alleen functioneel, maar ook esthetisch en gebruiksvriendelijk was. Er zijn verschillende iteraties en prototypes gemaakt en getest om er zeker van te zijn dat het product aan onze hoge normen voldeed. Het ontwerpproces was een uitdagende maar lonende reis, en we zijn trots op het eindresultaat.

Hoe draagt het draagbare werkstation bij aan het welzijn van tattoo-artiesten?

Draagbare werkstations voor tattoo-artiesten, zoals de Nomad, zijn ontworpen om hun welzijn op verschillende manieren te verbeteren:

 1. Ergonomie: Het werkstation is ontworpen met ergonomie in gedachten en biedt een comfortabel en verstelbaar werkoppervlak. Tatoeëerders kunnen de hoogte en kanteling van het werkstation aanpassen om de belasting van hun nek, rug en polsen te verminderen, een betere houding te bevorderen en het risico op problemen aan het bewegingsapparaat te verminderen.

2. Draagbaarheid: Door het draagbare karakter van het werkstation kunnen tattoo-artiesten op verschillende locaties werken, of het nu bij de klant thuis, op een congres of in een studio is. Deze flexibiliteit vermindert de noodzaak voor kunstenaars om lange tijd in ongemakkelijke houdingen te zitten of te staan, omdat ze hun werkruimte gemakkelijk kunnen aanpassen aan hun behoeften.

 3. Organisatie: Het werkstation biedt voldoende ruimte voor het organiseren van tattoo benodigdheden, zoals inktflessen, naalden en voedingen. Het hebben van een goed georganiseerde werkruimte helpt kunstenaars efficiënter te werken, stress te verminderen en hun focus tijdens het tatoeëren te verbeteren.

 4. Gemak: Met 2 trays en 2 bekerhouders zorgt het draagbare werkstation ervoor dat alle benodigde apparatuur binnen handbereik is. Dit elimineert de noodzaak voor artiesten om voortdurend te bewegen of zich uit te strekken om de benodigdheden te bereiken, waardoor het risico op ongelukken en verwondingen wordt geminimaliseerd.

5. Hygiëne: Het werkstation is ontworpen met gemakkelijk schoon te maken oppervlakken, waardoor het risico op kruisbesmetting wordt verminderd en goede hygiënepraktijken worden bevorderd. Dit is vooral belangrijk in de tattoo-industrie, waar het handhaven van een steriele omgeving cruciaal is voor zowel artiesten als klanten.

Over het geheel genomen geeft het draagbare werkstation prioriteit aan het welzijn van tattoo-artiesten door een comfortabele, draagbare en georganiseerde werkruimte te bieden, wat uiteindelijk bijdraagt aan hun fysieke en mentale gezondheid terwijl ze hun kunst creëren!

Van welke materialen is de werkplek gemaakt en hoe heb je deze gekozen?

Het werkstation is gemaakt van koolstofvezel- en aluminiummaterialen, gekozen vanwege hun lage gewicht, duurzaamheid, draagbaarheid en esthetische uitstraling.

Hoe snel en eenvoudig is de werkplek op te zetten?

Het opzetten van het werkstation duurt enkele seconden. Het is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten, waardoor een probleemloos montageproces mogelijk is. Het werkstation wordt geleverd met duidelijke instructies, waardoor gebruikers het in een mum van tijd kunnen opzetten. Bovendien zijn de componenten zo ontworpen dat ze naadloos in elkaar passen, waardoor een soepel en efficiënt installatieproces wordt gegarandeerd.

Hoe gemakkelijk is het om alles steriel te houden met dit werkstation?

We hebben het zo ontworpen dat alles steriel houden met dit werkstation zo eenvoudig mogelijk is. Het werkstation is vlak en heeft geen randen om reinheid en hygiëne te bevorderen. Het heeft gladde en niet-poreuze oppervlakken die gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren zijn. Het is belangrijk om de juiste reinigings- en sterilisatieprotocollen te volgen die worden aanbevolen door professionele zorgverleners om een steriele omgeving te behouden.

Worden het werkstation en de tas geaccepteerd als ruimbagage of handbagage?

Zeker! Naast de werkplek en tas kun je ook andere spullen meenemen, zoals banners, iPad, foto's en andere materialen. Het is echter belangrijk op te merken dat er beperkingen gelden voor de afmetingen en het gewicht van handbagage. Raadpleeg dus je luchtvaartmaatschappij voor specifieke richtlijnen. Bovendien kan het om veiligheidsredenen verboden zijn om bepaalde voorwerpen aan boord te vervoeren. Het is dus altijd een goed idee om de lijst met verboden voorwerpen van de luchtvaartmaatschappij te raadplegen voordat je ze inpakt.

Welke feedback krijg je over het draagbare werkstation?

Het draagbare werkstation krijgt geweldige feedback! Het is altijd bemoedigend als je product goed wordt ontvangen door gebruikers in verschillende omgevingen.

Het feit dat mensen het draagbare werkstation dagelijks in de studio gebruiken, geeft aan dat het voldoet aan hun behoefte aan een betrouwbaar en handig werkstation. Dit suggereert dat het de noodzakelijke functionaliteit en duurzaamheid biedt die nodig is voor professioneel gebruik.

Bovendien blijkt uit de positieve feedback van reizigers en tattoo-artiesten die het op conventies gebruiken dat het draagbare werkstation geschikt is voor mobiele professionals die behoefte hebben aan een draagbare en veelzijdige opstelling. Dit geeft aan dat het lichtgewicht is, gemakkelijk te vervoeren en de nodige functies biedt voor tatoeëren onderweg.

Over het geheel genomen blijkt uit de positieve feedback van zowel studiogebruikers als reizende tattoo-artiesten dat het draagbare werkstation aan hun behoeften en verwachtingen voldoet. Het is belangrijk om door te gaan met het verzamelen van feedback en het aanpakken van eventuele verbeterpunten om voortdurende klanttevredenheid en succes op de markt te garanderen.

Wat biedt de toekomst voor Nomad en voor Nelson Sacramento?

Nomad en Nelson Sacramento hebben allebei een spannende toekomst voor zich!

Voor Nomad zijn de mogelijkheden eindeloos. Als merk dat zich toelegt op oplossingen voor tattoo-artiesten, zal Nomad blijven innoveren en producten leveren die tegemoetkomen aan de behoeften van moderne tattoo-nomaden. We kunnen de productlijn uitbreiden, nieuwe reisaccessoires introduceren of verschillende markten verkennen. Nomad zal waarschijnlijk prioriteit blijven geven aan kwaliteit en functionaliteit en ervoor zorgen dat onze producten voldoen aan de eisen van tatoeëerders over de hele wereld.

Zowel Nomad als Nelson Sacramento hebben een mooie toekomst voor zich, en het zal spannend zijn om te zien welke nieuwe avonturen en prestaties er op hun respectievelijke terreinen zullen komen!

Hartelijk dank aan Nelson voor het nemen van de tijd om ons alles te vertellen over het draagbare Nomad-werkstation en het uitleggen van alle voordelen ervan!

Je kunt Nomad en Nelson Sacramento vinden op Instagram, het Nomad Portable Workstation vinden in de Killer Ink-shop, of uitkijken naar deze slimme benodigdheden tijdens je volgende conventie!