FK Irons is het bedrijf achter een aantal van de meest populaire en iconische tattoo-apparatuur en -accessoires van het afgelopen decennium.

Het merk staat vooral bekend om zijn gevarieerde aanbod aan tattoo-machines en batterijpakketten, evenals de altijd behulpzame Darklab-app voor draadloze machinebesturing en toekomstbestendige updates. Het merk brengt tattoo-technologie naar de toekomst.

We spraken met Tyler Stover, marketingdirecteur bij FK Irons over de meest geliefde producten van het bedrijf, trends in de tattoo-industrie en zijn eigen goede doel, Hope Vs Cancer.

Wanneer sloot je je aan bij FK Irons en hoe is het bedrijf sindsdien veranderd?

Ik kwam eind 2018 bij FK Irons en heb het voorrecht gehad om te zien hoe het bedrijf is geëvolueerd met de industrie.

We hebben samen met onze artiesten een pandemie doorgemaakt en als echte creatievelingen hebben we innovatieve manieren gevonden om onze artiesten de beste tools te blijven bieden. We zijn gegroeid en zijn gezegend met de mogelijkheid om het werk en de winkels van vele kunstenaars over de hele wereld te raken.

Wat maakt de ONE anders dan al jullie andere machines?

In een notendop: je kunt de batterijcel uit het apparaat verwijderen en de verminderde complexiteit van elektronische componenten maakt de prijs toegankelijk voor meer artiesten over de hele wereld.

Welke zijn populairder: bedrade, draadloze of hybride machines zoals de EXO?

Momenteel helemaal draadloos. De nieuwe stroom artiesten die de industrie betreedt, wordt niet eens echt blootgesteld aan bedrade machines. Ze kennen alleen draadloos.

Kun je ons iets vertellen over het ontwerp van je Flux Max-jubileumeditie en de meegeleverde gereedschapskist?

Het is geïnspireerd op het iconische en herkenbare zwart en rood van het FK-logo! En toen we nadachten over wat we er in zouden stoppen, herinnerden we ons hoeveel artiesten vroegen om de gereedschapskisten die we gebruikten toen we de Flux Max voor het eerst lanceerden met ons Pro Team in 2022.

Waarom denk je dat de Xion na al die jaren nog steeds zo populair is?

Vanwege de kwaliteit en veelzijdigheid. Artiesten kunnen de slag wisselen en de give op de machine aanpassen. We krijgen vaak te horen dat het kunstenaars in staat stelt een grote sprong in hun vak te maken terwijl ze leren tatoeëren of groeien als kunstenaar, experimenteren met hun kunst en hun grenzen beginnen te verleggen.

FK Irons heeft een PowerBolt, PowerBolt II, PowerBolt+ en PowerBolt II+ uitgebracht! Voor degenen die twijfelen, kun je de verschillen tussen deze opties uitleggen?

De plus-versies gaan allemaal ongeveer 1,5x langer mee dan hun kleinere versies. De PowerBolt was onze originele draadloze batterij en het spanningsniveau werd gemeten door een LED-lampje, terwijl de PowerBolt II een volledig OLED-scherm heeft met numerieke uitlezing, menu-opties en uitgebreide functies.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van de Darklab-app?

Het grootste voordeel is de mogelijkheid om een firmware-update uit te voeren. Onze elektrotechnici zijn voortdurend op zoek naar verbetering van de firmware op onze machines.

Kun je ons vertellen over het werk dat je doet met Hope vs Cancer?

Onze filantropische organisatie streeft ernaar een vertrouwd platform voor tattoo-artiesten te creëren, waardoor ze in staat worden gesteld iets terug te doen door echte tattoo-ontwerpen te ontwikkelen en aan te bieden die kunnen worden omgezet in tijdelijke tatoeages voor kinderen die vechten tegen kanker.

Deze unieke tools dienen als een coole en artistieke uitdrukking en stimuleren kinderen wereldwijd, vooral tijdens hun intense kankerbehandelingen.

Wie zijn enkele van je favoriete tattoo-artiesten die vandaag werken?

Euh, man. Je vragen worden er niet eenvoudiger op. Ik vind het echt mooi wat Randy Burnham, Franky Yang en Waler Montero de laatste tijd hebben gedaan. De visuele compositie en artistieke uitvoering zijn top.

Wat biedt de toekomst voor Tyler Stover en voor FK Irons?

Gevoed door innovatie en gedreven door verbeeldingskracht, ben ik enthousiast om mijn pad met FK Irons voort te zetten. Ik geniet echt van de reis!

Enorm bedankt Tyler, dat je ons inzicht hebt geboden in de denkprocessen achter enkele van onze favoriete producten - en voor het tippen van een aantal tattoo-artiesten die we moeten gaan volgen!

Bekijk het volledige FK Irons-assortiment in onze winkel, inclusief machines, voedingen, grepen en pedalen, of volg het merk op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van hun nieuwste innovaties!