Kuro Sumi is een merk dat wereldwijd bekend staat om de hoge kwaliteit en rijke kleuren van zijn veganistische tattoo-inkten.

Als reactie op de nieuwste EU REACH regelgeving heeft Kuro Sumi de Imperial tattoo inkt lijn uitgebracht, met levendige kleuren en geheel nieuwe sets voor zwart en grijs werk.

We hadden een gesprek met Zhang Po, tatoeage artiest en brand manager voor Kuro Sumi, over hoe het bedrijf nieuwe inkten heeft ontwikkeld voor de EU, de groei van zijn Pro-Team, en wat we in de toekomst van het merk zullen zien.

Hoe lang werk je al met Kuro Sumi?

Als je de tijd meetelt die ik heb besteed aan het promoten van het merk in Azië, dan is dat ongeveer 15 jaar.

Hoe kiest u uw Pro-Team-leden?

Ik besteed aandacht aan de prestaties van de artiest en hun ontwikkelingspotentieel, vooral de invloed van de tattoo-cultuur en merkentrouw. Als ze al goede volgers en een naam in de branche hebben, is dat natuurlijk handiger. Ik hou er ook van om goede jonge artiesten te vinden en hen de kans te geven om samen met ons merk te groeien!

Welke tattoo-stijlen werken goed met Kuro Sumi-inkten?

Alle stijlen! Normaal gesproken denken kunstenaars dat onze inktcultuur Aziatisch is, dus alleen goed voor traditionele tattoo-stukken. Maar eigenlijk is het dat niet: we hebben zoveel beroemde kunstenaars die onze inkten gebruiken in allerlei verschillende stijlen, waaronder realisme, aquarel, trash polka, fine art, ornamental en geometrisch.
Iedereen vindt ze geweldig! Probeer het. Je zult het fantastisch vinden.

Wanneer begon Kuro Sumi aan het nieuwe REACH-conforme Imperial-assortiment?

Op 1 januari 2021!

Wie zit er nog meer bij jou in het team van Kuro Sumi Imperial?

Op dit moment hebben we bijna 20 artiesten in ons Kuro Sumi Imperial-team in Europa. Als je naar de Kuro Sumi-website gaat, kun je iedereen zien die in onze Europe Pro-Team-categorie zit. Het zijn geweldige artiesten, bekijk ze alsjeblieft.

Hoeveel Kuro Sumi Imperial-inkten zijn er nu en komen er nog meer uit?

Tot nu toe hebben we al bijna 30 basiskleuren en zwarte lijnen in de Kuro Sumi Imperial-lijn. We hebben ook een Marble Stone set en ook de Marta Make Fine Art wash set. We streven ernaar om binnenkort nog eens 15 basiskleuren en nog 2 nieuwe Pro-Team-artiestensets uit te brengen.

Welke feedback heeft u tot nu toe gehad over het Kuro Sumi Imperial-assortiment?

Zoals we allemaal weten, wordt de ontwikkeling van deze nieuwe producten uitgevoerd in overeenstemming met de nieuwe Europese regelgeving voor tattoo-inkt. Hoewel we in het proces van onderzoek en ontwikkeling veel problemen hebben gevonden om op te lossen, hebben onze inspanningen niet alleen deze problemen overwonnen, maar onze nieuwe producten qua veiligheid en effect bijna niet te onderscheiden van de klassieke serie. Ze zijn ook meer geschikt voor de Europese huid. Het is gelukt, we hebben gewonnen!

Ga je meer Pro-Team Imperial-sets maken, zoals je hebt gedaan met Marta Make?

Ja! We zijn nu met ze bezig.

Kan je ons iets vertellen over je Imperial Greywash Shading Set?

Voor de EU REACH wetten, gebruikten veel EU artiesten deze set graag om hun tattoo art werk in de shop of op reis te creëren - ze wilden gewoon meer zwart en wit opties. Daarom hebben we deze keer één superzwart en één highlight wit aan de set toegevoegd, waarbij de oorspronkelijke 30 ml set met vier flesjes een 44 ml set met zes flesjes is geworden. De nieuwe set heeft dus meer opties, met drie wastinten ("Angel", "Saint" en "Sinner"), 2 zwarte inkten ("Devil" en "Hell") en één witte ("Heaven") in de verpakking.

Het nieuwe superzwart is bijna het donkerste zwart dat je op de markt kunt vinden. Devil Black was al dubbel zo donker, maar als je Hell Black gebruikt kan het je extra diepte geven in je tattoo werk, en een goed contrast geven, zelfs op een donkere huid. We gebruiken een vernieuwde formule voor Hell Black waardoor het heel gemakkelijk van de huid te reinigen is. Het wit heeft een zeer zwaar pigment, wat een ondoorzichtig mat wit uiterlijk geeft dat niet gemakkelijk geel wordt.

Waarom zouden Europese tattoo-artiesten inkt gebruiken die voldoet aan de REACH-regelgeving?

Omdat het schoner en veiliger is. Het geneest ook beter, sneller, en veiliger.

Gaat het grootste deel van Kuro Sumi's inspanningen nu naar de Imperial-lijn, of zullen we nieuwe producten zien in de oorspronkelijke lijnen?

Ja, wij proberen de meeste inkten van de oorspronkelijke Kuro Sumi lijn om te zetten in Kuro Sumi Imperial inkten, en wij werken ook nog steeds aan nieuwe productontwikkelingen voor onze oorspronkelijke lijn.

In 2022 hebben we ons gericht op het ondersteunen van Europese kunstenaars, zodat zij goede inkten hebben om te gebruiken. We besteden nu de meeste tijd aan de Imperial-lijn, maar we zullen nieuwe producten uitbrengen voor de oorspronkelijke lijn, waarschijnlijk aan het eind van dit jaar of begin 2023.

Zijn alle Kuro Sumi Imperial inkten vegan-vriendelijk?

Ja!

Wat is het beste aan je baan? Heb je nog steeds zoveel tijd om te tatoeëren?

Meer kennis opdoen om betere inkten te ontwikkelen om tattoo artiesten en de tattoo industrie te helpen groeien!

Ik moet tattoos blijven maken om me te helpen de productkwaliteit te controleren en nieuwe producten te ontwikkelen om ons merk te laten groeien. Natuurlijk, het is niet hetzelfde als vroeger, maar meer gericht op producten.

Welke tattoo machines gebruik je het meest?

Wat tattoo inkt betreft, gebruik ik enkel Kuro Sumi, en de FK Irons Flux Max met 4.0 mm slaglengte is de beste machine voor mijn werk. Ik gebruik ook al jaren Dermalize nazorg.

Ik kies altijd voor producten en bedrijven die veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel dragen!

Zijn er kleuren uit de Imperial collectie waar je bijzonder graag mee werkt?

Ik zou zeggen: allemaal! Ik heb een zware stijl in mijn gewone werk, maar ik moet alle stijlen in het algemeen doen, dus ik moet alle kleuren gebruiken.

Heb je tegenwoordig vrije tijd om te olieverven?

Dat is een vereiste!  Omdat kunst de basis is van tattoo kunst, kun je alleen betere tattoo kunst maken door voortdurend je eigen artistieke prestaties en vaardigheden te verbeteren.

Hoe is de industrie veranderd sinds je begon met tatoeëren?

De tattoo-industrie is de afgelopen 20 jaar ingrijpend veranderd.  Of het nu komt door de waardering en de behoeften van de klanten, of door de specificaties en de technische vereisten van de industrie, ze ontwikkelt zich ten goede. 

Maar tegelijkertijd is het ook een uitdaging om tattoo-apparatuur te produceren, vooral tattoo-inkt.  Je kunt niet zomaar producten produceren die aan de minimumnormen voldoen, je moet ernaar streven om aan de top van de industrie te staan, om veiligere en betere producten te ontwikkelen ten dienste van tatoeëerders.  Dit is waar we bij Kuro Sumi al meer dan 20 jaar op aandringen.

Wat is je favoriete tattoo conventie, waar ook ter wereld?

Wow, I have been to lots of great conventions around the world! Some of my favourite shows include the London Tattoo Convention in the UK, Langfang International Tattoo Show in China, the Milano convention in Italy, New York and Los Angeles cons in America, Taiwan Tattoo Convention in Kaohsiung, and many more!

Wat is het volgende voor Zhang Po en Kuro Sumi Imperial?

Onze volgende stap zal zijn om het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe Kuro Sumi Imperial inkten voor onze Europese artiesten voort te zetten. En we zijn van plan om een aantal programma's te creëren om de nieuwe generatie tattoo artiesten te helpen en te ondersteunen, wat ook een grote hulp zal zijn voor de groei van onze tattoo industrie! Dit zal iedereen in staat stellen om de cultuur van Kuro Sumi beter te begrijpen, en zich aan te sluiten bij de grote familie die Kuro Sumi is!

Enorme dank aan Zhang Po voor het chatten met ons over de nieuwe Kuro Sumi Imperial reeks van tattoo inkten!

Als je graag wat van zijn werk wil zien, bekijk dan Po's Instagram en Facebook pagina's, en volg Kuro Sumi op Facebook en Instagram. Zorg ervoor dat u ook wat Kuro Sumi Imperial inkten kunt kopen in de online winkel van Killer Ink.