Tatoeëren is een intensieve klus, maar soms hebben we – buiten onze schuld – te maken met periodes van inactiviteit. Door je inkomstenstroom te diversifiëren, kun je een buffer tegen teleurstellingen creëren en dat passieve inkomen binnenhalen!

Tutorials en Masterclasses

Als je ervaring hebt met een bepaalde stijl of techniek, waarom film je dan niet een masterclass? Het enige wat je hoeft te doen is jezelf filmen terwijl je tatoeëert en er doorheen praat. Je kunt zelfs op een later tijdstip over de video praten, als je het gemakkelijker vindt om te praten zonder je op het tatoeëren te hoeven concentreren.

Leerlingen en tattoo-artiesten die hun vaardigheden willen uitbreiden, betalen graag voor een master die hun laat zien hoe het moet, en je kunt je video's verkopen op je website of via sociale media.

Sommige van de beroemdste tattoo-artiesten ter wereld verdienen wat extra geld met de vaardigheden waar ze zo hard aan hebben gewerkt!

Schrijf een boek

Laat je zien en zorg dat je gepubliceerd wordt! Als tattoo-artiest heb je waarschijnlijk een leven waarvan andere mensen denken dat het behoorlijk spannend is, dus je zou een boek over je leven kunnen samenstellen en advies kunnen geven aan anderen, net zoals Chris 51 deed met Alpha Geek!

Of als schrijven niet echt jouw stijl is, kun je een koffietafelboek met kunst samenstellen! Het boek van Anrijs Straume documenteert de afgelopen 10 jaar van zijn tattoo-carrière met een selectie stencilontwerpen, voltooide foto's en ander artwork, en het is een prachtig stuk.

Een goed boek over tatoeëren raakt nooit echt uit de mode - verkoop het op congressen, in je studio en in de Killer Ink-store voor een voortdurende bron van inkomsten.

Maak merchandise

Als mensen genoeg van je kunst houden om het permanent in hun huid te laten graveren, zullen ze het waarschijnlijk ook leuk genoeg vinden om het op een T-shirt te dragen!

Je eerdere ontwerpen kunnen worden gebruikt voor kleding, mokken, posters, popsockets, telefoonhoesjes, tijdelijke tatoeages... laat je fantasie de vrije loop! Dit zijn de perfecte items om te verkopen op je website of Instagram, of in het echt op congressen en in je studio.

Veel van onze gesponsorde kunstenaars maken hun eigen kleding, die ook dienstdoet als draagbare reclame voor je werk! En als kleding buiten je comfortzone ligt, er maar weinig mensen die een echt mooie emaille pin kunnen weerstaan.

Verkoop je ontwerpen

Mensen houden van tattoo-kunst en betalen er graag voor - en niet alleen jouw klanten!

Je kunt ervoor kiezen om fysieke producten te maken zoals we hierboven hebben vermeld, of je kunt de ontwerpen rechtstreeks verkopen als PDF's of andere vectorbestanden. Hierdoor kunnen andere mensen je kunst voor een hele reeks verschillende doeleinden gebruiken! Sommige artiesten verkopen de rechten op een van hun ontwerpen, wat betekent dat klanten hun werk op ethisch verantwoorde wijze naar een tattoo-artiest van hun keuze kunnen brengen en daar kunnen laten zetten.

Dus waar wacht je op? Je beschikt over unieke en waardevolle vaardigheden die verder gaan dan tatoeëren: vind je eigen manier om je inkomen aan te vullen en zie hoe het geld binnenstroomt!