Er wordt gedacht dat er 88 miljoen veganisten in de wereld zijn, en hoewel er geen officiële studies zijn gedaan, durven we te wedden dat er een vrij grote kruising is tussen veganisten en tattooliefhebbers.

Veganisme is niet alleen een dieetkwaal, maar kan betrekking hebben op alle aspecten van iemands leven, van kleding en make-up tot meubels en schoonmaakproducten.

Of je nu zelf veganist bent of tegemoet wilt komen aan veganistische klanten, dit zijn enkele van onze favoriete merken en producten waarmee je je tattoo studio kunt bevoorraden!

World Famous Ink

World Famous Ink is toegewijd aan het produceren van veganistische en wreedheid-vrije inkten in honderden kleuren en grijstinten, evenals meng- en schaduwoplossingen.

Sommige tatoeage-inkten bevatten dierlijke producten zoals glycerine uit dierlijk vet, gelatine uit hoeven en schellak uit kevers. Gelukkig heeft World Famous al deze ingrediënten vervangen door veganistische alternatieven!

Of je nu de klassieke World Famous Ink-lijn koopt of de Limitless collectie, die voldoet aan de EU REACH-norm, je kunt er zeker van zijn dat je inkt helemaal vrij is van dierlijke producten en nooit op dieren is getest.

Kuro Sumi

Kuro Sumi en Kuro Sumi Imperial inkten zijn geïnspireerd door de Japanse tatoeagekunst en zijn geschikt voor alle soorten tatoeages - maar waar ze echt schitteren is bij zwart en grijswassen, evenals bij de rijke rood- en goudtinten die zo populair zijn bij irezumi-werk.

Sommige kleurinkten bevatten meer dierlijke producten dan andere - een van de ergste overtreders is zwarte inkt, die gemaakt kan zijn van verkoolde dierlijke botten. Door te kiezen voor een leverancier van veganistische tattoo-inkt weet je zeker dat er geen dode dieren in je inkt zitten!

Absoluut alles van Kuro Sumi, inclusief de EU REACH-conforme Imperial-collectie, is veganistisch en nooit getest op dieren.

Hustle Boter Deluxe

Toen Richie Bulldog zijn kenmerkende oplossing creëerde voor voor, tijdens en na tatoeagesessies, wist hij dat het belangrijk was dat het veganistisch zou zijn. Hoewel de belangrijkste focus lag op het creëren van een natuurlijk product zonder door de mens gemaakte chemicaliën, begreep hij ook dat de vraag naar veganistische producten zou blijven groeien.

Artiesten zweren bij de Hustle Butter Deluxe formule in de varianten Butter en Bubbles - toen we de briljante Pierre Bustos spraken, beweerde hij dat het ontbreken van dierlijke producten het genezingsproces van zijn tatoeages positief beïnvloedde. Zulke beweringen kunnen wij niet maken, maar we vinden het geweldig dat deze biologische, natuurlijke en veganistische producten gebruikt kunnen worden op al je klanten!

Nazorg voor herstel

Niet alle nazorg is gelijk en er zijn veel producten die dierlijke ingrediënten bevatten. De twee meest voorkomende overtreders zijn lanoline uit schapenvet en bijenwas, waardoor veganisten sommige van de bekendste nazorgproducten niet kunnen gebruiken.

Maar er is een andere manier - Recovery Aftercare heeft een hele reeks nazorgproducten ontwikkeld, waaronder Aftercare Soap, Tea Tree Oil, Tattoo Lotion en de uitstekende Derm Shield beschermende verbanden. Met ook veel keuze aan de piercingzijde kun je de meeste nazorgbenodigdheden vinden in het Recovery-assortiment.

Electrum

Glycerine (of glycerine) is een van die vervelende ingrediënten die keer op keer opduiken in producten, maar zonder te weten waar de glycerine vandaan komt, kun je er niet zeker van zijn dat het veganistisch is.

Electrum's Stencil Primer bevat wel glycerine, maar het is volledig veganistisch en niet giftig, waardoor het een perfecte oplossing is voor vegan tattoo artiesten, of ze nu de voorkeur geven aan de originele gel-gebaseerde formule of de Gold Standard lotion-gebaseerde primer.

Dermalize

Nog zo'n geweldige nazorglijn met veganistische geloofsbrieven: alle producten in de Dermalize Artcare lijn zijn veganistisch en cruelty-free, inclusief Blue Soap, SPF 50 Sunscreen en Velvet Cream nazorg.

Dermalize heeft ook verschillende soorten tattoofolie - de klassieke folie op rol of in voorgesneden stukken, verduisteringsfolie die tatoeages beschermt tegen schade door de zon, en Phantom, een ultradun beschermend verband.

ReproFX Spirit Stencil Papier

Hier is iets dat je misschien versteld doet staan als je het nog niet wist - het meeste tattoo stencil papier is niet veganistisch, omdat het lanoline bevat, een vet dat afkomstig is van schapen en andere wollige dieren.

Het Spirit transferpapier is helemaal vrij van dierlijke producten en heeft het Certified Vegan-keurmerk om dat te bewijzen! Door de gebruikelijke lanoline te vervangen door plantaardige was, heeft Spirit een assortiment veganistisch stencilpapier gecreëerd, waaronder Hand Draw, Free Hand en Thermal Copier opties, allemaal verkrijgbaar in standaard paars maar ook in groene inkt voor een betere zichtbaarheid op donkere huidtinten.

Bovendien zijn zowel de klassiek paarse als de groene opties van ReproFX Spirit Stencil Transfer Cream ook helemaal veganistisch!

Intenze

Intenze maakt 100% veganistische en wreedheid-vrije tatoeage-inkten die nooit op dieren zijn getest - de oprichter van het bedrijf, Mario Barth, was hier zo aan toegewijd dat hij de originele lijn inkten van het bedrijf persoonlijk op zichzelf heeft getest.

Intenze biedt niet alleen een breed scala aan kleuren, maar produceert ook schaduw-, verdunnings- en reinigingsoplossingen die vrij zijn van dierlijke producten, waaronder glycerine. Bovendien heeft Intenze sinds de invoering van de REACH-regelgeving van de EU een hele nieuwe lijn inkt uitgebracht die volledig voldoet aan REACH. 

Eternal

De tatoeage-inkten van Eternal Ink zijn trots vrij van dierlijke bijproducten en niet getest op dieren, waardoor ze perfect zijn voor gebruik door en voor veganisten!

Hoewel het een uitdaging kan zijn om je hele set-up veganistisch te maken, zijn er steeds meer manieren om ervoor te zorgen dat je inkten maakt met veganistische en wreedheid-vrije producten van hoge kwaliteit - of je nu om dieren geeft of gewoon je studio meer inclusief wilt maken!