De in Hove gevestigde kunstenaar Veda Ink creëert unieke, heldere en gedurfde stukken vanuit haar huis in Unit Two, en op conventies en studio's in het Verenigd Koninkrijk.

Haar werk creëert een ongelooflijke mix van de natuurlijke wereld met onwerkelijke, trippy elementen en is onmiskenbaar, met inspiratie uit een breed scala aan bronnen.

We spraken met Veda over hoe ze haar kunststijl, haar favoriete kleurenpalet en technieken om mee te werken definieert, evenals haar plannen voor 2024 en daarna!

Wie heeft je het meest geholpen of geïnspireerd aan het begin van je carrière?

Ik werd erg geïnspireerd door de bio-organische stijl van Guy Aitchison tijdens mijn eerste jaren van tatoeëren. Het is voor mij zo ongewoon en een beetje magisch. Misschien heb ik daarom, 6-7 jaar later, besloten om een sleeve in bio-organische stijl te laten zetten.

Hoe omschrijf je de stijl van jouw tattoos?

Oh dat is een moeilijke! De afgelopen jaren heb ik geprobeerd een antwoord op deze vraag te vinden. Ik zal het omschrijven als illustratief in kleur, met een mix van een new school vibe en een neo-traditionele stijl, met neonroze en paarse kleuren.

Bovendien houd ik ervan om zweepschaduwen met één felle kleur in mijn tatoeages op te nemen.

Hoe vind je inspiratie voor je ontwerpen?

Ik combineer graag eenvoudige objecten met interessante elementen of ongebruikelijke kleurenpaletten, zoals een roze tijger of een paarse octopus. Bovendien zie je het derde oog-thema vaak terugkomen in veel van mijn tatoeages. De natuur en de dieren vormen mijn voornaamste inspiratiebron, maar ik streef ernaar om ze op een enigszins trippy manier in beeld te brengen. Mijn favoriete onderwerp zijn echter veruit de gezichten van vrouwen.

Hoe selecteer je jouw inktkleuren?

Ik probeer mijn palet te kiezen op basis van het kleurenwiel. Complementaire kleuren werken heel goed in tatoeages vanwege het contrast, maar ik kies liever twee hoofdkleuren, zoals roze en paars, en voeg er dan nog één toe om ze in evenwicht te brengen. Momenteel ben ik aan het experimenteren met mijn palet, op zoek naar nieuwe combinaties, omdat ik denk dat ik roze en paars op een dag beu ga worden.

Welk advies geeft je je klanten over genezing?

Afhankelijk van de grootte van de tatoeage en de plaatsing ervan varieert de nazorg. Second skin is geweldig voor middelgrote tatoeages! Voor grotere tatoeages, vooral die op de lagere delen van het lichaam, raad ik aan om pads te gebruiken.

Heb je nog wijze woorden voor de beginnende tatoeëerders?

  1. Teken elke dag
  2. Leer meer over de medische aspecten van tatoeëren, zoals huidtypes, kruisbesmetting en hygiëne

Welke tatoeëerders maken op dit moment geweldige tatoeages?

Er zijn er zo veel! Ik bewonder Rich Harris vanwege zijn harde werk en perfectionisme; Volkan voor zijn enorme kennis van de kleurentheorie; Sam Barber voor haar prachtige gedetailleerde portretten; Leonardo Castañeda voor zijn gekke trippy ontwerpen; Daria Pirojenko vanwege haar unieke kleurrijke stijl; Steve Moore voor zijn geweldige fantasieprojecten; Gromov voor donkere tatoeages die perfect aansluiten bij de beweging van een lichaam; Gully voor experimenten met belettering; Igor Mitrenga voor helder graffitithema; Covallero, Kasas Ink, Gorsky, Chris Green, Tom Farrow en vele anderen.

Kun je ons iets vertellen over je werkplek?

Ik gebruik de FK Irons Flux Max, en wat betreft inkt is het vooral World Famous, maar sommige van Kuro Sumi, Eternal en Allegory. Voor cartridges heeft KWADRON voor mij de beste liners en magnums, en Cheyenne voor Magnums.

Heb je conventies of gastplekken gepland voor 2024?

Momenteel niet veel, maar ik zal zeker in The Docks in Liverpool, Brussel en The Ink Factory zijn. Ik ben ook van plan om Gods of Ink te bezoeken, want het niveau van de artiesten daar is waanzinnig!

Wat brengt de toekomst voor Veda Ink?

Meer experimenten met stijlen en thema's!

We hopen dat je genoten hebt van onze kennismaking met Veda Ink - zorg ervoor dat je haar werk volgt op Instagram en Facebook, bezoek Unit Two tattoo studio en vertel haar dat je gek bent op haar werk op een conventie!