Cheyenne is het bedrijf dat een revolutie teweegbracht in het tatoeagelandschap met de uitvinding van tattoomachines in penvorm en naaldpatronen ter voorkoming van terugstroming, die nu een industriestandaard zijn..

Wij spraken met het hoofd van Product Management en Customer Relations, Richard Weiss, over de geschiedenis van Cheyenne, hoe het team nieuwe producten ontwikkelt en wat het bedrijf nu in petto heeft voor de tattoo-gemeenschap!

Hoe is Cheyenne ontstaan?

Cheyenne werd geboren in 2006. MT.DERM, het bedrijf achter het merk Cheyenne, was al een pionier op het gebied van het cosmetisch en medisch inbrengen van stoffen in de huid..

Het was duidelijk dat we onze kennis en vaardigheden ook op andere gebieden konden toepassen, en het duurde niet lang voordat duidelijk was welke voordelen onze concepten voor tatoeëerders zouden hebben. We hadden toen echter niet gepland of geraden dat we de tattoo-wereld zo zouden veranderen!

Kan je ons vertellen over het team van Cheyenne?

In het Cheyenne-team zijn er, net als in andere bedrijven, onderzoek en ontwikkeling, productbeheer, verkoop en marketing, inkoop en al het andere dat nodig is om onze producten te ontwikkelen, te produceren en te verkopen..

Wij geloven echter dat dit niet is wat ons definieert. Wij zijn in de eerste plaats een internationaal, divers team, met veel passie voor tatoeages, kunst, ambacht en innovatie. We willen het leven van tatoeëerders gemakkelijker, comfortabeler en veiliger maken en hebben er plezier in de status quo uit te dagen om geweldige tatoeageproducten te maken..

Wie ontwierp de Cheyenne HAWK, en waarvoor werd hij gemaakt?

De HAWK werd in 2006-2007 ontwikkeld door een van onze toenmalige ingenieurs. Het was gebaseerd op onze ervaring met de Condor, die nooit in serieproductie ging. In 2007 brachten we hem op de markt om tatoeëerders een beter hanteerbare machine te geven die comfortabel te gebruiken is met verschillende naaldgroepen.

Hoe heb je de Cheyenne HAWK voor zijn 10de verjaardag vernieuwd?

De 10e jubileumeditie van de HAWK is qua ontwerp en techniek sterk gebaseerd op het origineel. Beide modellen hebben een slaglengte van 2,5 mm en zijn dus zachte shaders. Ter ere van de eerste roterende machine met patroonnaalden hebben we de 10-jarige editie een modern uiterlijk gegeven in twee kleurvarianten: mat zwart en mat antraciet..

Ben je van plan verjaardagsedities van al je machines uit te brengen?

Momenteel hebben wij geen plannen om meer jubileummodellen te introduceren.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de HAWK Spirit en de Thunder?

De HAWK Spirit heeft een slaglengte van 2,5 mm, wat fantastisch is voor het inkleuren van zwarte en grijze tatoeages. De HAWK Thunder heeft een slaglengte van 4,0 mm, die zijn voordelen laat zien bij het lijnen en inkleuren.

Hoe werd het idee van een pen-stijl tattoo machine ontwikkeld voor de HAWK Pen?

Het antwoord is niet spectaculair eenvoudig: hoewel er tegenwoordig andere mogelijkheden zijn, was het vroeger essentieel dat een tatoeëerder kon tekenen. Wij wilden de grenzen tussen tekenen en tatoeëren doen vervagen.

Wat is het verschil tussen HAWK- en SOL-producten?

Onze HAWK serie zijn degelijke machines zonder veel toeters en bellen. Hier ligt de nadruk op eenvoudige en betrouwbare bediening zonder veel extra functies. Met de HAWK Pen Unio, die de mogelijkheden van HAWK Spirit, Thunder en Pen combineert, zijn we enigszins afgeweken - maar we vinden het belangrijk om de hedendaagse tattoo-artiesten onze drie klassiekers in één machine aan te bieden, en nu kun je naast de basisfuncties ook de slag aanpassen.

De HAWK's hebben ook allemaal klassieke gelijkstroommotoren. De SOL-serie is de geavanceerde productserie. Hier vindt u de nieuwste functies en ook meer instelmogelijkheden. Bovendien worden alle SOL's geleverd met moderne borstelloze gelijkstroommotoren.

Hoe helpt de SOL Luna & Terra mode switch functie tattoo artiesten?

Met de modusschakelaar van de SOL Luna en Terra kan je schakelen tussen twee bedrijfsmodi: Steady en Responsive Mode. In de Responsieve modus reageert de machine op de huidstructuur. Als de belasting van de motor toeneemt, vermindert de steekfrequentie als reactie daarop. Dit ondersteunt de kunstenaars als het gaat om delicate arceringen of fijn lijnwerk, bijvoorbeeld.

In de Steady Mode detecteert de controller elke toename van de belasting en voorziet de motor altijd van precies genoeg vermogen om de steekfrequentie constant te houden, ongeacht de huidstructuur. Dit ondersteunt kunstenaars bij het voeren en inkleuren.

Vinden kunstenaars het nuttig om de frequentie van de SOL Nova Unlimited via bewegingscontrole te kunnen aanpassen?

Dat is een kwestie van smaak. De meeste gebruikers waren enthousiast over deze nieuwe manier van werken, die weliswaar enige gewenning vergt. Natuurlijk zijn er kunstenaars die er niet van houden, maar de overgrote meerderheid heeft dit type bediening snel in hun workflow opgenomen en kan de frequentie sneller met één hand aanpassen dan mogelijk zou zijn met afzonderlijke knoppen..

Komen er nog andere SOL producten?

Tuurlijk!

Wat is het grootste succes van de HAWK Pen Unio?

Je hoeft je niet langer vast te leggen op één slaglengte of meerdere machines te gebruiken, want de slag is traploos instelbaar van 2,5 mm tot 4,0 mm. De machine kan dus altijd worden ingesteld op de exacte kracht die op dat moment nodig is. Andere belangrijke punten zijn de uiterst krachtige motor met sterk koppel, en de afneembare greepbevestiging voor eenvoudige reiniging..

Kan je ons vertellen over de Steady Mode van de Unio?

Omdat het koppel van de motor zo hoog is, kan hij elke belastingstoename gemakkelijk aan. In tegenstelling tot de Steady Mode in de SOL-machines, waar een regelaar de verandering van de belasting detecteert en onmiddellijk compenseert, is er geen realistisch optredende belasting die zo hoog zou zijn dat de HAWK Pen Unio-motor deze niet aankan.

In welke tatoeagestijlen blinkt de HAWK Pen Unio uit?

Dat is het mooie van de HAWK Pen Unio - we hoeven hem niet eens aan te bevelen voor verschillende stijlen, want de instelbare slaglengte maakt deze machine gewoon geweldig voor alles!

Ga je door met het maken van penvormige tatoeage machines?

Natuurlijk! Wij hebben de penvormige tattoo machine uitgevonden en het was en is een compleet succes. Er zullen altijd penvormige machines zijn in het Cheyenne assortiment.

Wat maakt Cheyenne machines anders dan andere rotaries op de markt?

Met alles wat we bij Cheyenne doen, maken we het leven van tatoeëerders gemakkelijker, comfortabeler en veiliger. Dit staat centraal in ons onderzoek en onze ontwikkeling, en dit wordt weerspiegeld in al onze producten, die worden beschouwd als de beste en meest betrouwbare op de markt..

Daarvoor investeren we bijvoorbeeld veel geld in ons onderzoek om de interacties tussen huid, naalden en inkt beter te begrijpen. Eigenlijk hoef je geen twee keer na te denken; je weet dat je alles goed doet met Cheyenne.

Wat is jouw meest populairste greepstijl?

Dit is moeilijk te beantwoorden omdat de grepen voor haakse en penvormige machines niet compatibel zijn. Wel valt op dat dikkere grepen duidelijk de voorkeur genieten boven dunnere.

Kan je ons iets vertellen over het gepatenteerde Cheyenne veiligheidsmembraan?

Het membraan is het centrale onderdeel van onze patronen. Deze rubberen afdichting trekt niet alleen de naalden terug in de cartridge, maar heeft de veel kritischere functie van afdichting. Ons veiligheidsmembraan voorkomt dat inkt, bloed en andere lichaamsvloeistoffen in de greep en de machine terechtkomen, waardoor kruisbesmetting tot een minimum wordt beperkt.

Dit systeem wordt nu gekopieerd door bijna alle fabrikanten van cartridges wereldwijd. De dichtheid van het veiligheidsmembraan in Cheyenne tattoo cartridges is gegarandeerd en voldoet aan de eisen van de Europese norm DIN EN 17169:2020 Tattooing - Safe and hygienic practice. Het gedocumenteerde bewijs hiervan kunt u downloaden op onze homepage.

Hoe voelt het om te weten dat je de industrie standaard pasvorm voor patronen hebt gezet?

Het voelt fantastisch en maakt ons trots! Het uitwisselbaar maken van naalden en dus bruikbaar met slechts één tattoo-machine heeft tattoo-artiesten over de hele wereld al ontelbare uren voorbereidings- en post-tattoo-werk bespaard, die ze voor andere activiteiten kunnen gebruiken.

Wat maakt de Cheyenne Capillaire patronen anders dan jullie andere patronen?

Capillary Cartridges lossen een probleem op dat alle patronen gemeen hebben - dat hoge precisie en een goede inktstroom elkaar vaak uitsluiten. Voor hoge precisie moet de naaldgroepering goed geleid worden. Om dat te bereiken, vooral bij linerconfiguraties in alle richtingen, moet de tipopening van de cartridge zo klein zijn dat de opening tussen de tipwand en de naaldgroepering bijna nul is. Dit zorgt ervoor dat de naald niet kan "ronddansen" in de tip, en dat hij heel precies op en neer zou bewegen. Maar als de opening echt zo klein zou zijn, zou de cartridge nauwelijks inkt afgeven en zou er nauwelijks inkt vloeien..

Voor een grote inktstroom is dus een grotere opening in de punt van de patroon nodig, zodat de inkt ook kan stromen. Dergelijke grote openingen leiden op hun beurt tot een afname van de precisie, omdat de naaldgroepering niet meer soepel en gelijkmatig kan worden geleid.

Wij lossen dit conflict op met capillaire patronen. Door onze gepatenteerde patroonpunt loopt een kanaal dat zichzelf en een bovenliggend reservoir met inkt vult wanneer de naald in de inktdop wordt gedompeld. Omdat het kanaal spiraalsgewijs rond de naaldgroep loopt, is te allen tijde een gelijkmatige verzadiging gegarandeerd, wat zorgt voor een uitstekende inktstroom. Het kan zijn dat u de patronen iets langer dan normaal in de inktdop moet dopen tot alles gevuld is, maar u wordt beloond met een inktstroom die tot 10 keer langer is dan bij conventionele naaldpatronen..

Dit nieuwe cartridge-ontwerp zorgt niet alleen voor een ongeëvenaarde inktstroom, maar ook voor een strakke naaldgeleiding, wat resulteert in een zeer hoge mate van precisie. Deze combinatie is nog nooit eerder vertoond.

Welke artiesten gebruiken graag de Clear Craft patronen?

Eerst en vooral zijn er kunstenaars die de look en feel van deze cartridges mooi vinden, maar ook zij die genoegen nemen met een kleinere selectie configuraties die ze tegen een lagere prijs kunnen aanschaffen. Bijvoorbeeld Viviana Calvo, Sissy_Ink en Phil Haas uit ons team gebruiken de Craft Cartridges.

Hoe belangrijk is het om de juiste kabels en accessoires te gebruiken?

Wanneer je originele kabels of accessoires van Cheyenne gebruikt, kun je er zeker van zijn dat alles gecontroleerd, getest en veilig is. Wij kunnen deze garantie niet geven voor producten van derden.

Wat zijn de verschillen tussen jullie Power Units?

Jarenlang waren de PU I en de PU II de twee krachtbronnen waarmee artiesten het maximale uit de Cheyenne-machines konden halen..

Het zijn eenvoudige, betrouwbare systemen met een duidelijke weergave in hertz. Met de introductie van de SOL Nova konden de machines worden bediend van 60 tot 160 Hz, een andere PU was nodig, want de borstelloze gelijkstroommotor van de SOL Nova werkt op 25 Hz/4,7 V..

Zo kwam de PU IV op de markt. Tijdens zijn ontwikkeling werd deze compacte PU uitgerust met diverse extra functies, waaronder magneten voor bevestiging aan werkoppervlakken, verschillende standen voor het gebruik van een voetschakelaar, een stopwatch voor het registreren van de werktijd, de weergave in volt of als staafdiagram, en een verborgen spel.

Waarom hebben jullie besloten om van de PU III een limited edition voeding te maken?

Daar zijn verschillende redenen voor. Eerst en vooral wilden we iets nieuws proberen. Meestal zijn limited editions gewoon iets als kleurversies, signature modellen of co-branded producten. We wilden voor de verandering een functie beperken. Natuurlijk zijn we al een paar stappen verder met onze ideeën over wat power units zouden moeten kunnen. Deze beperkte concepteditie is er ook om te zien hoe de markt reageert op gesture control, en of we het concept verder doorzetten. De SOL Nova Unlimited, bijvoorbeeld, werd grotendeels goed ontvangen. 

Kan je ons vertellen over de opname van het verborgen spel op de PU IV en hoe het toegankelijk is?

Na de 150e inschakeling start automatisch een klassiek spel. Je kunt het spel ook direct starten door 3 keer op de linker knop van de power unit te drukken terwijl de tattoo machine is uitgeschakeld, dan 3 keer op de rechter knop te drukken en het geheel nog twee keer te herhalen. Iedereen kent het begin van Space Hawk en het spreekt voor zich.

Waarom koos je het goede doel Sea Shepherd om te steunen met een deel van de opbrengst van de 20 doosjes?

In feite benaderde Sea Shepherd ons met het idee van een gezamenlijk project. Zoals we allemaal weten, werken we in een industrie die veel afval produceert en het leek ons gepast om iets terug te doen om de wereld weer een beetje schoner te maken..

Wat is volgens jou het volgende belangrijke project in tatoeëren?

We werken eraan. Blijf op de hoogte!

Met welke nieuwe producten ga je ons nu verwennen?

We gebruiken onze Factory Day altijd om nieuwe producten aan te kondigen, en op onze Factory Day in september introduceerden we een SOL Nova Unlimited met een slag van 2,5 mm. We toonden ook de verdere ontwikkeling van onze legendarische PU II. De nieuwe PU II is veel kleiner en wordt volledig intuïtief bediend via een touch screen display. Het hoogtepunt van de presentatie was echter onze allesomvattende zorgserie.

De Cheyenne Prep & Care Series bevat niet alleen alle producten die nodig zijn vanaf het aanbrengen van het stencil tot de perfect genezen tattoo, maar is ook volledig ontwikkeld in samenwerking met een arts die specialist is op het gebied van wondgenezing. Alle producten zijn ontworpen om de huid perfect voor te bereiden en te behandelen voor een onvergelijkbaar tattoo resultaat. Daarbij bevatten alle vijf producten stoffen die de genezing ondersteunen en die nog nooit eerder in tatoeage nazorgproducten zijn gezien.

Bijzonder opmerkelijk is de Cheyenne Care - Rapid Repair Oil, die wordt gebruikt wanneer je een pauze neemt in de sessie, onmiddellijk na het beëindigen van de tatoeage, en de eerste dagen erna - het heeft een enorme invloed op het genezingsresultaat. Je krijgt binnenkort alle details!

Wat heeft de toekomst in petto voor Cheyenne?

We gaan nog intensiever de uitwisseling aan met tatoeëerders om oplossingen te creëren die hun leven gemakkelijker, comfortabeler en veiliger maken!

Grote dank aan Richard voor het chatten met ons, en we hopen dat je genoten hebt van het ontdekken van de geheimen achter een van de meest invloedrijke bedrijven in de industrie! Volg het merk op Instagram of Facebook, of ga naar de Killer Ink shop voor een enorm assortiment tattoo machines, voedingen, naaldpatronen en meer!