Allegory Ink heeft naam gemaakt in de tattoo-industrie met zijn veelzijdige en hoogwaardige zwarte en witte inkten.

Nu het bedrijf op het punt staat uit te breiden naar de EU, wilden we wat meer te weten komen over wat hun Blak, Ultra Blak en White inkten zo aantrekkelijk maakt voor artiesten over de hele wereld.

We spraken met Marquis Gratia, Marketing Director bij Allegory Ink, om een beter idee te krijgen van wat deze inktfabrikant drijft, welke kunstenaars op dit moment geweldig werk leveren en wat Allegory Ink nu weer voor ons in petto heeft!

Hoe werd de naam Allegory Ink gekozen?

De naam Allegory werd gekozen op basis van het klassieke verhaal van de Schildpad en de Haas. Het verhaal is een allegorie die het geloof uitdrukt dat de langzame en standvastige uiteindelijk altijd de snelle en hoogmoedige zal verslaan.

Wat was het eerste product dat je uitbracht?

Het eerste product dat Allegory uitbracht was onze geliefde "Blak"-inkt. Het eerste product dat ik persoonlijk uitbracht met Allegory was de "Ultra Blak".

Waarom is het belangrijk dat al jullie inkten 100% veganistisch zijn?

Veganistisch is de enige manier. We zijn trots op het gebruik van eersteklas, wreedheidsvrije ingrediënten in al onze producten!

Ga je uitbreiden met andere inktkleuren?

We zijn van plan om over een paar jaar kleuren te gaan maken, maar niet op korte termijn. De zwarte en grijze markt zijn de ruggengraat van ons bedrijf, dus we zijn van plan om ons eerst op die markt te richten. Iedereen vraagt ons om grey wash sets uit te brengen, dus dat is onze volgende grote stap. Zoals je weet zijn er zoveel grey wash variaties die gemaakt kunnen worden. Dat is een van onze belangrijkste aandachtspunten voor 2024.

Welke feedback heb je gekregen over je inkten?

Onze meest ontvangen feedback is waarschijnlijk hoe veelzijdig de inkten zijn. Kunstenaars kunnen onze pigmenten gebruiken voor alle stijlen, van verduisteringen tot ornamenten, fotorealisme, kalligrafie, fijne lijnen, geometrische en nog veel meer.

Kunnen we in de toekomst REACH-conforme EU-versies van jullie inkten verwachten?

De EU-inkt die voldoet aan REACH is op dit moment onze belangrijkste focus. We zijn van plan om vanaf januari volgend jaar onze hele inktlijn op de Europese markt te brengen. De officiële release zal plaatsvinden op de Milano Tattoo Convention.

Welke artiesten doen op dit moment geweldig werk?

Tatoeëren als geheel is op dit moment op een heel nieuw niveau. Het is echt waanzinnig om te zien hoe stijlen en ontwerpmethodes zich in de loop der jaren blijven ontwikkelen.

Ik heb onlangs kunnen werken met een van mijn favoriete artiesten, Shi Ryu uit Seoul, Zuid-Korea. Ik ben dol op de bodysuits die hij maakt en de toewijding waarmee elk stuk wordt gemaakt. Shi Ryu gaat zeker grote dingen doen, dus kijk uit!

Wat wordt volgens jou het volgende grote ding in tatoeëren?

Ik heb het gevoel dat AI de industrie stormenderhand verovert. Ik ben zelf helemaal voor AI. Er zijn veel oudere artiesten die hun wenkbrauwen fronsen over deze methode, maar ik heb het gevoel dat je met de trends mee moet gaan, vooral als het je algehele ontwerpproces verbetert. Naar mijn mening is toepassing altijd belangrijk, maar een tattoo is niets met een goede compositie.

Zullen we het team van Allegory Ink in 2024 op conventies zien?

Natuurlijk! Het Verenigd Koninkrijk begint mijn thuis weg van huis te worden, dus we zijn van plan om de meeste grote shows in 2024 bij te wonen. Op dit moment zijn we aanwezig op de Brighton Tattoo Convention in februari en de Leeds Tattoo Expo in juni. Buiten de UK hebben we shows gepland in de States, Canada, Mexico, Zuid-Amerika, Europa, Australië en de Filippijnen. We noemen volgend jaar de "Allegory World Tour!".

Wat is de volgende stap voor Marquis Gratia en Allegory Ink?

Het volgende grote ding voor ons is onze Europese uitbreiding. Met de release van onze EU REACH-conforme inkt in januari zijn we van plan om van Allegory een begrip te maken.

Bedankt, Marquis, dat je de tijd hebt genomen om al onze brandende vragen over Allegory-inkt te beantwoorden!

Probeer Allegory Ink Blak, Ultra Blak en White nu uit, of houd een oogje in het zeil voor de EU REACH-conforme versies en grey wash sets die binnenkort verschijnen!