2020 en 2021 waren, eerlijk gezegd, een beetje veel.

In 2022 slaagden we erin een beetje normaal te doen door naar een aantal conventies te gaan en een aantal van onze gesponsorde artiesten te bezoeken. We werden getrakteerd op een paar nieuwe producten, kregen informatie over enkele van onze favoriete bedrijven en filmden een heleboel tatoeage timelapse video's!

Van iedereen hier bij Killer Ink, wensen we je een gelukkig nieuwjaar en hopen we dat je een killer 2023 hebt!

Conventies waren er weer dit jaar en wij trapten een seizoen van evenementen af met een bezoek aan de Brighton Tattoo Convention, onze eerste con sinds 2020 (en wat hebben we die gemist!). Kirsten Pettitt nam een 'Best of Day' prijs mee naar huis voor haar samenwerking met Stephanie Melbourne, en dat was welverdiend!

De volgende stap was Tattoo Tea Party in Manchester, wat een feest was, mede dankzij de dynamische en zeer ontvlambare Fuel Girls! Bovendien zagen we onze gesponsorde artiesten Bintt en Reece Mortiboys een prijs in de categorie 'Best Large Tattoo' mee naar huis nemen.

We bezochten ook de eerste post-pandemie Liverpool Tattoo Convention, onze lokale conventie die dit jaar één van de twee zou zijn. Nu de tweede is uitgesteld tot volgend jaar, zijn we blij dat we het beste hebben gemaakt van dit evenement, met burlesque entertainment en interviews met Helen Warren, Arron Raw en Aggie Vnek van Abrakadavra Tattoo Art Studio!

In september gingen wij naar Londen voor de inhuldiging van de Big London Tattoo Show en spraken met J Becerra, Isobel Morton, Cloto en Tiggy Tattoos om te horen wat zij allemaal van het weekend vonden. Hun oordeel? Een enorm succes!

En tenslotte sloten we de conventie kalender af met de prestigieuze Milano Tattoo Conventie. Wij interviewden enkele artiesten van wereldklasse en zagen verschillende van onze gesponsorde artiesten prijzen mee naar huis nemen, waaronder Sampaguita Jay die 'Best of Show' werd!

Ook in Milaan konden wij van dichtbij kennismaken met het Kuro Sumi Pro-Team, een krachtpatser van Italiaanse kunstenaars die geweldig werk maken, waaronder Marta Make (met haar Fine Art Black & Grey inktset), Mr Nobody en Lucky Luchino..

Gedurende het hele jaar hebben wij een aantal geweldige tattoo artiesten ontmoet bij het creëren van hun kunst, en we hebben de timelapse video's om dit te laten zien! Van cartoon kleur experts zoals Tiggy Tattoos tot de koning van kleur realisme David Corden, dit is je kans om tattoos te zien maken van begin tot eind..

Sommige timelapses kwamen van conventiebezoeken, zoals die van David en Tiggy - we hebben ook Lom en Akos Keller op de Liverpool Tattoo Convention, plus een hele reeks uitstekende artiesten op de Milano Tattoo Convention, waaronder Caterina Molin, Duda Lozano en El Whyner..

We hebben ook een paar timelapses gemaakt tijdens een bezoek aan de studio's van onze gesponsorde artiesten - dit jaar hadden we het geluk Matt Daniels te bezoeken bij Season One Tattoo in Preston, evenals Laura Lenihan en Adrian De Largue bij Six Bullets in Islington.

We vierden Halloween met Thomas Carli Jarlier, met zowel een diepgaand video-interview als een timelapse van zijn gothic horrorstuk.

Zoals gewoonlijk zetten we elke maand een van onze gesponsorde tattoo artiesten in de schijnwerpers, met schrijfsels over het leven en werk van Jay Butler, Simon Mora, Rachel Van Machelen en Calvin Moktar.

Toen hebben we het over een andere boeg gegooid en besloten dat we meer te weten moesten komen over de echte artiesten - dus je kunt nu interviews bekijken met mensen als Toni Angar, Priit Salusoo, Keira Rose, Gaby Castel, Spendlo, Eliot Kohek, Sissy_Ink en Joe Frost!

Op het gebied van apparatuur heeft FK Irons ons dit jaar echt verwend met een groot aantal nieuwe producten. De Flux Max met Powerbolt II is misschien wel onze favoriete combinatie van draadloze machine en batterijpack van dit jaar, en je kunt onze review ervan hieronder bekijken.

Maar daar hield het bedrijf niet op, oh nee - wij kregen ook drie nieuwe accupacks van FK Irons met de Airbolt, Airbolt Mini en Powerbolt+. En vervolgens werden we getrakteerd op het Killswitch-voetpedaal, dat compatibel is met alle nieuwe accupacks, plus nieuwe grips voor FK's Flux- en EXO-machines.

Cheyenne onthult haar langverwachte HAWK Pen Unio met veel spanning - een hemelse samensmelting van haar HAWK Spirit, Thunder en Pen modellen in één machine! De traploos instelbare slaglengte en brede steekfrequentie maken de Unio ideaal voor de meeste tatoeagestijlen.

Wij verwelkomen Recovery op onze lijst van nazorgproducten met een enorm assortiment producten voor tatoeages, piercings en stretching, waaronder stencil lock, saline sprays en barrière folie om je lichaamsmodellen gezond en gelukkig te houden.

Ondertussen bracht A Pound of Flesh hun tatoeëerbare Cutie Dolls uit die meer dan 10" groot zijn, verkrijgbaar in Fitzpatrick Tones 2-5, alsook hun Lucky Ducky en Grapefruit stukken, die de line-up van tatoeëerbare nephuid producten van het merk vervolledigden.

De gevreesde REACH-regelgeving van de EU werd dit jaar ook van kracht, en we zagen tattoo-inktfabrikanten een wedloop houden om de beste REACH-conforme assortimenten te produceren. Kuro Sumi bracht zijn Imperial assortiment uit, terwijl World Famous de kleurenmarkt domineerde met zijn Limitless assortiment, tot grote opluchting van de Europese artiesten!

Beide bedrijven creëren geweldige REACH-conforme inkten en gespecialiseerde inktsets die in samenwerking met tatoeëerders zijn gemaakt. World Famous heeft Limitless sets uitgebracht met A.D. Pancho en onze gesponsorde kunstenaar Thomas Carli Jarlier, terwijl Kuro Sumi Imperial de Zhang Po Grewyash Shading set, de Marble Stone set en de Fine Art Black and Grey set van Marta Make heeft uitgebracht.

Nu Kuro Sumi en World Famous het initiatief hebben genomen om EU-veilige kleurinkten te maken, wilden we zoveel mogelijk informatie uit hen krijgen. Bekijk onze interviews met Lou Rubino van World Famous en Zhang Po van Kuro Sumi voor meer informatie over deze titanen van de tattoo-industrie, hoe ze omgaan met de nieuwe regelgeving en wat zij denken dat het volgende grote ding in tatoeëren zal zijn.

En vergeet niet onze andere interviews achter de schermen met bijvoorbeeld Richie Bulldog van Hustle Butter, David Barroso, oprichter van Mustoku en Richard Weiss, hoofd productbeheer bij Cheyenne, die zo vriendelijk waren onze vragen te beantwoorden en ons een beetje inzicht te geven in deze bedrijven waar we van houden.

Het is een bijzonder jaar geweest en we kijken ernaar uit om in 2023 nog meer te brengen - houd je ogen open en vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook voor wedstrijden, live chats met legenden uit de branche en tattoo-inspiratie!