Cheyenne tattoo machines behoren tot de meest gebruikte en gerespecteerde tatoeagemachines in de wereld. Talloze artiesten over de hele wereld maken gebruik van deze modellen die in Duitsland zijn gemaakt.

Je kunt er zeker van zijn dat Cheyenne een rotary heeft voor iedereen, ongeacht stijl of voorkeur; of het nu de geliefde HAWK-familie is of de nieuwste SOL-rotaries.

Cheyenne HAWK

De klassieke Cheyenne HAWK tattoo machine werd opnieuw uitgebracht op de 10e verjaardag van het oorspronkelijke model. Dit was het eerste roterende machine van de Duitse fabrikant en was ervoor verantwoordelijk dat naaldpatronen populair werden.

De vernieuwde versie van de HAWK, een allround tatoeagemachine geschikt voor alle stijlen, kreeg een nieuwe motor van Cheyenne en een beschermde jack-aansluiting voor verbeterde betrouwbaarheid.

Cheyenne HAWK Spirit

De Cheyenne HAWK Spirit is de complete alles-in-één machine, wat hem ideaal maakt voor alle aspecten van het tatoeëren. Het levert snelle slagen en snelle prikken, maar blijft toch zachter dan zijn tegenhanger, de Cheyenne HAWK Thunder.

Cheyenne's HAWK Spirit rotary reageert goed op verschillende huidtypes en contouren, waardoor het geschikt is voor elk huidtype en gebied. Deze tatoeagemachine is ook zeer ruisarm tijdens het gebruik met een laag trillingsniveau, wat zorgt voor comfort en stressvrij werken.

Cheyenne HAWK Thunder

Net als met de vorige HAWK Spirit, is de Cheyenne HAWK Thunder een alles-in-één tatoeagemachine die perfect is voor elke tatoeage-stijl.

Cheyenne verhoogde de slag van de HAWK Thunder tot 4 mm, wat in combinatie met de nieuwe aandrijving en geoptimaliseerde motor resulteert in een zeer hoge snelheid en acceleratie. Door deze veranderingen worden de vermogensreserves van de motor beter benut, wat niet alleen voelbaar is bij het gebruik van de machine, maar ook hoorbaar!

Cheyenne HAWK Pen

De Cheyenne HAWK-pen is een ongelooflijke tatoeagemachine in penstijl die volledige bewegingsvrijheid biedt terwijl je werkt. Het ergonomische ontwerp van de HAWK Pen is zacht voor je pols en voorkomt vermoeidheid tijdens langere tatoeage-sessies.

De Cheyenne HAWK-pen, aangedreven door een precisie-gelijkstroommotor, maakt weinig geluid en produceert vrijwel geen trillingen, waardoor je met grotere precisie kunt werken. Bovendien heeft deze penvormige tatoeagemachine een slag van 3,5 mm en een traploos instelbare naalduitsteek van 0 tot 4 mm.

Cheyenne SOL Nova

In navolging van de handzame HAWK-pen, is de Cheyenne SOL Nova een lichte maar krachtig roterende tatoeagemachine die zeer stil werkt met minimale trillingen.

De krachtige borstelloze gelijkstroommotor levert een stevige stoot, wat resulteert in een snellere inktverzadiging - hoewel de stille en zachte bedrijfsmodus ervoor zorgt dat hij wel zacht is voor de huid. Deze soepele en zachte werkwijze zorgt ook voor een sneller genezingsproces.

De Cheyenne SOL Nova is echt een geweldige allround roterende tatoeagemachine. Met een slag van 3,5 mm is de SOL Nova ideaal voor nauwkeurige voering en zachte schaduw. De motor begint op zeer lage snelheden te draaien, dus hij kan worden gebruikt voor een breed scala aan verschillende stijlen, waaronder zwart & grijs, dotwork en kleurrealisme.

Cheyenne SOL Luna & SOL Terra

De Cheyenne SOL Luna en SOL Terra hebben krachtige rotaties, zijn stiller en trillen minder dan conventionele tatoeagemachines. Beiden zijn uitgerust met krachtige borstelloze gelijkstroommotoren die een betere inktverzadiging bieden.

Elk van deze Cheyenne tatoeagemachines kan op lage snelheden vanaf 25 Hz draaien. Gebruik de SOL Luna en SOL Terra op lagere snelheden voor stijlen zoals stipwerk en kleurrealisme of zet hem hoger voor vollere en meer intense lijnen.

Het belangrijkste verschil tussen de twee komt neer op de slaglengte. De Cheyenne SOL Luna biedt een slaglengte van 2,5 mm, wat het vermogen voor zwarte en grijze schaduwen optimaliseert, terwijl de Cheyenne SOL Terra een slag van 4,0 mm heeft, waardoor het een geweldige liner en inkleurer is.

Beide machines hebben twee bedrijfsmodi, HardDrive en SENSIDRIVE. Met deze modi kun je kiezen tussen werken met een gecontroleerde of geregelde snelheid door de motorbesturing te wijzigen.

Met de HardDrive-functie zal je tatoeagemachine op een gecontroleerde snelheid draaien, zonder enige speling en met een consistente harde slag. Door aan de SensiSwitch te draaien, wordt de nieuwe SENSIDRIVE-functie ingeschakeld, wat betekent dat de snelheid van de draaiknop wordt aangepast aan het oppervlak dat je tatoeëert, omdat de motor gevoeliger reageert op de weerstand van de huid.

Cheyenne SOL Nova Unlimited

De Cheyenne SOL Nova Unlimited is de volgende stap in de evolutie van de populaire SOL Nova rotary en de eerste draadloze tatoeagemachine van de fabrikant.

In plaats van netvoeding te gebruiken, wordt Cheyenne's draadloze roterende pen aangedreven door een oplaadbare batterij. Omdat je bij je SOL Nova Unlimited twee batterijen ontvangt, samen met een oplader en kabel, kun je de eerste eenvoudig verwisselen en doorgaan met werken terwijl de andere wordt opgeladen.

Het bedienen van de Cheyenne SOL Nova Unlimited gebeurt allemaal via een enkele knop en bewegingscontrole. Je kunt de frequentie van de rotatie snel en eenvoudig aanpassen door de knop ingedrukt te houden terwijl je de machine kantelt.

Een frequentiebandbreedte die varieert van 25 tot 140 Hz betekent dat de SOL Nova Unlimited perfect is voor een breed scala aan tatoeage-stijlen. Verlaag de frequentie voor dotwork en realisme of verhoog deze voor vollere en intensere lijnen.

De Cheyenne SOL Nova Unlimited biedt twee bedieningsmodi: Steady Mode en Responsive Mode. Als je de Steady-modus gebruikt, werkt je machine op een gecontroleerde snelheid, zonder weerstand te geven en met een consistente harde slag. Met de Responsive Mode passen de frequentie en de slag van de SOL Nova Unlimited zich aan, afhankelijk van het oppervlak dat je tatoeëert, waardoor het in wezen speling nabootst.

Net als eerdere Cheyenne-tatoeagemachines, is de SOL Nova Unlimited stil om met minimale trillingen te draaien. Het is verkrijgbaar met een slaglengte van 3,5 of 4,0 mm, afhankelijk van je voorkeur.