Richie Bulldog is de medeoprichter en creatief directeur van de wereldberoemde Hustle Butter tatoeage verzorging.

Van zijn eerste tatoeage in New York, toen deze praktijk nog illegaal was in die staat, tot het creëren van een volledig natuurlijk, wreedheid-vrij en veganistisch-vriendelijk product, Richie en zijn merk Hustle Butter hebben de tatoeage-industrie zien groeien tot waar het nu is.

We interviewden Richie over de ideeën achter zijn producten, de mensen die body art creëren in de Hustlers Parlour tattoo studio, en een voorproefje van het volgende grote ding dat uit het Hustle Butter imperium komt!

Hoe ben je betrokken geraakt in de tatoeage industrie?

Op een doorslaggevende dag in 1993, op mijn eerste standplaats tijdens mijn diensttijd bij de Amerikaanse Marine, liep ik een groezelige tatoeagesalon in een ongure straat binnen: Lucky Tiger. Daar ontmoette ik tatoeëerder JR Maloney, een andere marinier die in zijn vrije tijd tatoeëerde. We raakten meteen bevriend door onze wederzijdse liefde voor skateboarden, NYC, hiphop, graffiticulturen, en natuurlijk tatoeages.

Ik staarde in zijn schetsboek en was verbaasd over zijn graffiti tattoo stijl. Ik had nog nooit in mijn leven de bekende straatkunst in tatoeëervorm gezien, wat hij deed. Ik wist dat JR en ik een band hadden. Ik begon me uitgebreid door hem te laten tatoeëren en bracht al mijn vrije tijd door bij Lucky Tiger. Het was toen dat ik betrokken raakte bij de tatoeage industrie.

Waarom heb je besloten om een tattoo te zetten?

Lang voor Hustle Butter genas ik, net als iedereen, met petroleumproducten... A en D zalven, de bacitracines, het bloeden, de korstjes en de puistjes. Het genezingsproces was bijna net zo erg als het krijgen van de tatoeage. Ik wist dat er iets beters moest zijn voor je lichaam, huid en tattoo.

Als Amerikaan met Puertoricaanse roots wist ik dat cacao- en sheaboter veel gebruikt werden voor genezing en als vochtinbrengende crème. Ik dacht dat als het goed was voor je huid, het ook fantastisch kon zijn om tatoeages te helen... Voor je het wist, zei Rob Hill - een tattoo artiest uit Californië die gevraagd was om het product uit te proberen met zijn klanten - tegen me: "Hey man, dit is ook een geweldige tattoo glijder..." En bang!!! Hier zijn we tien jaar later.

Hoe belangrijk is de stad New York voor de Hustle Butter DNA?

Wij zijn een trots NYC merk, geboren in Brooklyn, "the county of Kings". NYC is een groot deel van wat we doen en hoe we het doen. NYC, de 5 Boroughs: Hustle, Pride, Grit, Edge, en Swagger. Altijd streven naar groter en beter, alles terwijl het 100% echt blijft. Er is naar mijn mening geen echtere plek op deze aarde dan New York City, en echt vervaagt nooit!

Kun je ons vertellen over het Hustle Butter team en je relatie met mede-oprichter Seth Love?

Mijn Hustle Butter team is super belangrijk voor mij, het merk, en de industrie. Pierre Bustos is onze Team Manager en al minstens 25 jaar mijn vriend, die ook Hustlers Parlour beheert terwijl hij een vol schema van zijn eigen klanten tatoeëert. Gewoon onvervangbaar.

Ik heb de wereld rondgereisd om het beste van het beste te kiezen.  Het team is internationaal, en we sponsoren duizenden artiesten. Team Hustle is sterk en toch hebben we tatoeëerders op alle niveaus gesponsord mits ze liefde, eer en loyaliteit tonen.

Ah Seth Love; mijn partner, grote broer, mentor, accountant, levensplanner... Ik had nooit alleen kunnen doen wat wij samen hebben gedaan. Hij is de wind in mijn zeilen, en samen zijn we een niet te stoppen kracht, een hustle juggernaut. Dat geloof ik echt. Maar ik kan mijn vrouw Charlotte niet vergeten, en mijn kinderen, Daniel, Celeste, en Kayla die de grootste opoffering hebben gemaakt om alles te behouden terwijl ik de wereld rondreisde met Seth om de basis te leggen van wat Hustle Butter is geworden.

Wie zijn je favoriete tattoo artiesten van vandaag?

Filip Leu, Igor Mitrenga, El Whyner, Lux Altera, MASHKOW, David Giersch, Kamil Mocet Levgen Knysh, Schrail Edmund, Craig Foster, Michael Perry, Jason Butcher, Thanks Aanderton, shit ik kan de hele dag doorgaan!

Welke conventies zijn het leukst om bij te wonen of MC?

Londen Tattoo Convention in Tobacco Dock, de oude Milano show in Ata Hotel Quark, en natuurlijk mijn twee favorieten zijn de NY Empire State Tattoo Expo en Golden State Tattoo Expo, die ik beide "Master of Ceremonies" ben, dus ze liggen me nauw aan het hart!

Maar er zijn genoeg grote conventies wereldwijd. Evergreen Invitational, Hell City, Due South, een van de Paradise Retreats, om er maar een paar te noemen!

Je bent ook bekend als DJ, waarom wilde je dat uitproberen en waar kunnen we dat zien?

Ik heb altijd van muziek gehouden, van de meeste soorten - het is een van mijn sterkste invloeden. Ik heb altijd het gevoel gehad dat muziek het moment "meer" maakt. Ik ben altijd omringd geweest door DJ's. Als kind kan ik me nog herinneren dat ik achter DJ Frankie stond terwijl hij van die geweldige platen draaide die het hele feest onder zijn controle hadden.

Ik heb altijd geweten dat ik dat wilde doen, dat wilde zijn. Dus toen ik eindelijk in staat was, kocht ik wat apparatuur en lanceerde ik Hustle Butter Radio. Onze radioshow is LIVE te zien en te horen op het Twitch platform... Volg RichieBulldog voor een leuke tijd!

Hoeveel tatoeages heb je en welke is je favoriet?

Als men mij vraagt hoeveel tatoeages ik heb, zeg ik vaak één, maar eerlijk gezegd ben ik voor ongeveer 70% bedekt. De meest favoriete zijn mijn linkerbinnenkuit door JR Maloney, mijn linkerhand van Fillip Leu, en de grote schedel op mijn buik door Q Tattoo, de kroon erboven is van Levgen Kynsh, en mijn laatste cover up door Kamil Mocet.

Heb je plannen voor je volgende tattoo?

KEEL, NEK, EL WHYNER!

Waarom was het belangrijk om uw producten vegan-vriendelijk te maken?

Ik wilde dat het zo was, voor mij en mijn gezin. Ik wist dat het dagelijks gebruikt zou worden, dus het moest schoon zijn, helemaal natuurlijk, en laten we niet vergeten wreedheid-vrij. De wereld is meer afgestemd op natuurlijke kwaliteit... chemicaliën zijn slecht... mkay!

Dit jaar vierde je 10 jaar Hustle Butter - hoe voelt het om die mijlpaal bereikt te hebben?

Ik kan niet eens beginnen om het gevoel uit te leggen. Het voelt zowel als een fractie van een seconde als een heel leven. Ik kan me bijna niets meer herinneren van voor we met Hustle Butter begonnen, tenzij ik het probeer! Het was een moeilijke weg in het begin. Zoveel nee-zeggers toen ik begon: "de naam zal niet werken"; "je bent geen tatoeëerder"; "niemand zal ooit iets gebruiken met een geur"; of mijn favoriet aller tijden, "geniet ervan zolang het duurt”.

Honderden producten hebben geprobeerd onze signatuurgeur te evenaren, van in-process en aftercare producten tot stencil producten. Tien jaar later is Richie Bulldog Certified uitgegroeid tot het ware keurmerk van uitmuntendheid, wereldwijd gerespecteerd in de tatoeage-industrie en nog steeds plaatselijk gerespecteerd!

Hoe helpen Hustle Butter Deluxe en C.B.D. Luxe artiesten hun beste werk te doen?

Tijdens het tatoeëren, terwijl je Hustle Butter Deluxe gebruikt als glijmiddel, kalmeert, heelt en vermindert het huidontsteking, bloeden en sijpelen, waardoor de huid zacht, fris en super blij blijft om de inkt te ontvangen. Het is ongelooflijk om de huid niet te overbelasten, omdat je elke highlight en elk lijntje kunt zien als het de eerste keer goed gaat.

Het verschil met de C.B.D. Luxe is dat het al die geweldige dingen doet die de originele Hustle Butter doet, en nog een stapje verder gaat. Het vermindert de pijn op het getatoeëerde gebied, en als de CBD doordringt, wordt niet alleen het huidoppervlak aangepakt, maar ook de spieren eronder.  En dat is een spel wisselaar! En niet te vergeten, het is geweldig tegen pijn, pijn en allerlei andere kwalen.

Waarom moeten artiesten jouw tatoeageverzorging gebruiken voor, tijdens en na?

Voor: Hustle Butter producten bevorderen een gezonde huid. Als je huid al gehydrateerd en gezond is wanneer je gaat tatoeëren, maakt dat de huid ontvankelijker voor de inkt.

Tijdens: Niets houdt roodheid en zwelling beter tegen dan de producten van Hustle Butter, waardoor het tatoeageproces beter is voor zowel de artiest als de verzamelaar.

Na: Hustle Butter moet worden gebruikt zoals aangegeven door uw artiest. Gebruik van Hustle Butter als nabehandeling zal de genezingstijd drastisch verkorten. Wanneer de huid volledig genezen is, blijf Hustle Butter dagelijks gebruiken als onderdeel van een gezond huidregime om je tatoeages en huid altijd gehydrateerd te houden en er op zijn best uit te laten zien en aan te laten voelen.

Waarom is het zo belangrijk om zo snel mogelijk met het genezingsproces te beginnen?

Het genezingsproces begint zodra Hustle Butter in contact komt met de eerste lijn van de inkt. En dat is belangrijk bij het beheersen van trauma op de huid. Dus je hebt echt baat bij het genezingsproces vanwege het verminderde trauma tijdens de tatoeage. Dus letterlijk is de Hustle Butter al aan het genezen sinds de tatoeage is begonnen. Gek, toch?

Denkt je dat CBD-producten hier zijn om te blijven?

Mijn C.B.D. Luxe werkt voor mij - ik gebruik het zelfs in de sportschool om mijn tendinitis onder controle te houden, en honderden artiesten zijn vol lof over het product bij het tatoeëren, genezen, carpale tunnel en slechte ruggen. Ik geloof dat de rage zal afnemen, en dat de vloed van slechte producten zal verdwijnen, zodat het goede spul hier overblijft!

Waarom zouden kunstenaars groene zeep vervangen door Hustle Bubbles Deluxe?

Onze Hustle Bubbles Deluxe gebruiken dezelfde ingrediënten als onze Hustle Butter Deluxe om de huid te kalmeren en te hydrateren tijdens het tatoeageproces. Niets dat de huid uitdroogt of irriteert zoals groene zeep doet.

Zullen we een nieuwe lijn van Luxury Hustle Wear zien in de toekomst?

Natuurlijk! Vanaf het begin van Hustle Butter was het altijd al de bedoeling om meer te zijn dan een product. Hustle Butter Deluxe was een lifestyle merk. Iets meer dan een goedkoop iets om op een bloederige tattoo te smeren. Nee, het was duur, iets speciaal gemaakt voor je huid, je kunst, je leven. Het was luxueus. Gemengd met die liefde voor tatoeëren, kunst, mode en muziek, werd Luxury Hustle Wear geboren.

Het merendeel van de kunst komt van onze hoofdontwerper, El Whyner. John Caleb, Anrijs Straume en Aaron Diaz hebben allemaal druppels bij ons gehad. We hebben elk jaar een nieuwe lijn gedaan sinds we zijn begonnen met beperkte oplagen en elke keer uitverkocht. We hebben 2 jaar gemist door de FUCKDEMIC, maar we zijn weer op de goede weg!

Wat betekent het woord "hustle" voor jou?

ALLES!

Kun je ons vertellen over Hustlers Parlour en de artiesten die daar werken?

In 2014, toen Hustle Butter Deluxe groeide met artiesten die het over de hele wereld gebruikten en een trouwe aanhang groeide, wilden we een studio in NYC waar mensen zich konden laten tatoeëren door de grootste artiesten van over de hele wereld, terwijl we Hustle Butter Deluxe en Luxury Hustle Wear beschikbaar maakten voor het publiek. Dus Hustlers Parlour was geboren.

De huidige lijst van kunstenaars is: Kamil Mocet, Igor Mitrenga, Schrail Edmund, Stefano Phen, Tomasz Lech, Federico Costantini, David Giersch, Pierre Bustos, Egor Kubrak, Akos Strenner, Vittorio Mustacchio, El Whyner, Deborah Jeong, Juan Pablo Mejias, Christos Galiropoulos, Mike Amanita, Mello Rosa, Eena Choi en Oscar Conejeros.

Terugkerende artiesten zijn Massacrov, Daniel Pecho, Hard Times, Zach Brunner, Joe Miller, Aaron Diaz, Bryan Sanchez, Sad Amish, Nora, Anna Chernova, Konstantin Strokin, Polina Cohen, Raimundo Ramirez, El Franco, Simone Terrone, Paul Urquiza, Caleb Morgan, Tom Petucco.

Ben je op dit moment andere producten aan het ontwikkelen?                        

JA! Ik ben trots en opgewonden om te zeggen dat we een paar producten hebben die ZEKER DROPEN! Ik wil de verrassing houden, maar ik zal je er een geven: een 50 SPF sunblock waar we al een tijdje aan werken om het te perfectioneren. Helemaal rif-veilig!

We zullen een speciale gelimiteerde MASHKOW X HUSTLE BUTTER 10e Verjaardag Tub laten vallen! BEPERKTE OPLAGE - HOUD JE OGEN OPEN!

Wat is de volgende stap voor Richie Bulldog en het Hustle Butter imperium?

Kijk uit naar spannende dingen die binnenkort gaan gebeuren in de Hustlers Parlour in NYC! Aangezien we al wereldwijd actief zijn, denk ik dat we een paar plaatsen moeten boeken op deze nieuwe intergalactische reizen, want we schieten naar de sterren... We zullen mensen natuurlijke producten blijven brengen die hun leven verbeteren, vandaag, morgen en voor altijd.

Echtheid vervaagt nooit, You Can't Knock the Hustle.

We hopen dat je genoten hebt van ons interview met Richie Bulldog van Hustle Butter! Je kunt het merk volgen op Instagram en Facebook om meer te weten te komen over hun nieuwste producten, of je kunt het hele assortiment kopen op de site van Killer Ink