Toni Angar, gevestigd in Malaga, Spanje, is een neo-traditionele en new school tattoo artiest die werk creëert dat levendig en expressief is, en beweging vastlegt..

Toni's liefde voor de traditionele Japanse cultuur komt samen met een passie voor anime en manga om werk te creëren dat je neo-Japans zou kunnen noemen. In zijn werk combineert hij vaak hannya- en oni-maskers met popcultuurelementen zoals Batman, Dragon Ball en Star Wars..

We hebben Toni over zijn stijl, proces en wat de toekomst voor hem in petto heeft, bijgepraat.

Hoe was het leven voordat je een tattoo artiest werd?

Ik heb in mijn jeugd veel getekend, zoals ik me herinner; toen ik een tiener was, ben ik me gaan verdiepen in muziek, illustratie en strips. Tegen die tijd schilderde ik de armen van mijn vrienden met stiften. Ik denk dat ik toen al liet zien wat ik leuk vind om te doen haha.

Wat inspireerde je om tattoo artiest te worden?

Ik weet niet of het inspiratie was of niet, ik voelde dat het mijn ding was en besloot ermee te beginnen.

Wat is je favoriete aspect van je baan?

Het beste deel van mijn werk is wanneer een klant binnenkomt en een vriend naar buiten komt.

Waar vind je inspiratie?

Metalmuziek en Japanse cultuur.

Hoe zou je jouw stijl van tatoeëren omschrijven?

Ik probeer een mengeling te maken tussen de nieuwe schoolstijl, de neo-traditionele compositie, het klassieke Japans, en een beetje oude metal muziek.

Wat is je tattoo ontwerp proces?

Ik vraag mijn klanten altijd om een eerste idee zonder referenties. Ik werk liever aan het ontwerp en maak het uniek voor die klant. Zodra ik met mijn klant heb gesproken en we allebei het idee hebben, zet ik de muziek aan en begin ik gewoon te tekenen.

In welke tattoo studio werk je op dit moment en wie is er bij je?

Ik ben momenteel bezig met het opbouwen van mijn eigen studio, Dear Skin Tattoo Studio, met mijn drie partners, Chris, Martina en Javi.

Welke muziek speelt er meestal in je studio?

Alle soorten muziek (maar ik heb liever metal haha) - de klant beslist normaal gesproken.

Wat zou je perfecte werk zijn day?

Ik probeer van al mijn tattoo dagen de perfecte dag op het werk te maken. Als het een zware dag was, probeer ik daarna sushi te gaan eten haha.

Waar heb je je liefde voor yōkai, hannya en andere Japanse symboliek vandaan?

Het was lang geleden. Ik ben echt gefascineerd door de Japanse cultuur en Japan zelf. Naar mijn mening, denk ik dat de Japanse stijl de oorsprong is van artistieke moderne tatoeages. Het feit dat Japanse mensen slechte indrukken hebben over tatoeages was zo merkwaardig voor mij, en ik heb altijd van demonen, groteske, en macabere Japanse verhalen gehouden.

Toen ik voor het eerst de Japanse stijl ontdekte, dacht ik dat het voor mij gemaakt was en goed samen zou gaan met heavy metal.

Je tatoeëert veel anime karakters, welke shows zou je aanraden en waarom?

Ik zou Berserk zeker aanraden omdat het een zeer sterke manga is, zowel emotioneel als fysiek. De artiest wist Japanse kunst te combineren met een westerse tekenstijl en verhaal, en dat fascineert me al sinds ik 12 jaar oud was.

Maar als je plezier wilt hebben, JoJo's Bizarre Adventure is een goede optie.

Welke tattoomachines gebruik je?

Ik gebruik Inkjecta machines, Solid Ink en de rest van mijn benodigdheden zijn van Killer Ink.

Heb je plannen om dit jaar tattoo conventies/guest spots bij te wonen?

Ja. Ik ben van plan om dit jaar als gast naar Madrid en Barcelona te gaan, en ik wil de nieuwe anime conventie in Asturias proberen om te zien hoe het gaat..

Heb je prijzen gewonnen waar je over wilt opscheppen?

Ik heb een paar onderscheidingen, maar ik heb ze nooit leuk gevonden. Ik vind het niet zinvol. Ik denk dat elke artiest zijn eigen manier heeft om zijn kunst uit te drukken en ik denk niet dat er betere of slechtere artiesten zijn binnen de professionele tattoo wereld.

Als je maar één onderwerp voor altijd kon tatoeëren, wat zou het dan zijn?

Ik zou tatoeëren wat me een betere tattoo artiest zou maken en me gelukkig zou maken.

Zijn er tatoeëer stijlen die je zou willen proberen, of bepaalde karakters/onderwerpen die je zou willen tatoeëren?

Ik wil mezelf echt verbeteren met de huidige stijl waar ik mee bezig ben, en ik denk dat ik nog wel een paar jaar oefening nodig heb. Over een karakter, ik zou graag een Mazinger Z tatoeëren haha.

Maak je nog andere soorten kunst?

Ja, ik teken illustraties voor Dungeons & Dragons.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Bij mijn vrienden en mijn vriendin blijven, bordspelletjes en videospelletjes spelen, reizen en sushi eten. Vaak.

Wat heeft de toekomst in petto voor Toni Angar?

Ik heb al een tijdje gezondheidsproblemen, en ik wil me voorlopig beter voelen en dan elk jaar een paar maanden naar Japan reizen om meer over hun cultuur te leren en beter te worden met de Japanse stijl.

Hopelijk hebben jullie genoten van ons interview met Toni Angar! Zorg ervoor dat je zijn verbazingwekkend kleurrijke werk op Instagram bekijkt en volg hem om te zien wat de volgende keer komt!