Het is een spannend jaar geweest voor de Australische tattoo-machinebouwers Inkjecta, met de makers van de populaire Flite Nano-serie rotary’s die hun langverwachte draadloze tattoo-machine, de Flite X1, hebben gelanceerd.

De Inkjecta Flite X1 is een draadloze, op batterijen werkende rotary tattoo-machine die boordevol innovatieve technologie zit en een overvloed aan instelmogelijkheden biedt.

De Flite X1 biedt tot 8 uur looptijd en wordt geleverd met twee verwisselbare en oplaadbare Li-Ion-batterijen in de doos, evenals een batterijlader, zodat u de balans van de tattoo-machine kunt aanpassen aan uw stijl.

Dankzij de intuïtieve ingebouwde bedieningselementen kunt u snel en eenvoudig zowel het voltage als de naalddiepte van uw machine aanpassen. Zoals met veel Inkjecta-rotators, is de Flite X1 superlicht, met slechts 139 g met de kleine batterij en 144 g met de grote.

Het hart van de Inkjecta Flite X1 is niet één, maar twee op maat gemaakte nanotechnologie-motoren: een voor de aandrijving en de andere voor de instelling van de naalddiepte. Het is ook volledig compatibel met Inkjecta Flite Nano-cams en naald bars.

Bekijk zeker onze volledige videoreview van de Inkjecta Flite X1 draadloze tattoo-machine hieronder!

De jongens van Inkjecta stopten daar niet, want ze volgden de release van hun eerste draadloze tattoo-machine met niet één, maar twee grips die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met de Flite X1.

Introductie van de Inkjecta Flite X1 Ergo en Sniper grips, die compatibel zijn met alle grote cartridgemerken. Ze zijn ook volledig autoclaveerbaar, ergonomisch ontworpen en verkrijgbaar in verschillende materialen, gewichten, maten en kleuren om te passen bij uw tattoo-stijl en voorkeuren.

Zoals de naam al doet vermoeden, hebben de Flite X1 Ergo-grips een ergonomisch ontwerp dat comfortabel in de hand ligt tijdens langere tatoeagesessies. De X1 Ergo-grips zijn gemaakt van een van de twee materialen: aluminium en delrin, waarbij de laatste het ideale materiaal is dat wordt gebruikt in onderdelen die zijn ontworpen om metaal te vervangen.

Inkjecta volgde de creatie van deze Ergo-grips op met de Flite X1 Sniper-grips, die een slanker profiel hebben en verkrijgbaar zijn met twee diameters: 30 en 35 millimeter.

Net als bij de Ergo-grips, zijn de Inkjecta Flite X1 Sniper-handvatten gemaakt van aluminium of Delrin, waarbij de Delrin-versies lichter zijn dan hun Ergo-tegenhangers.

Zowel de Flite X1 Ergo- als de Sniper-grips zijn een must-have voor artiesten die de Inkjecta Flite X1 draadloze tattoo-machine gebruiken. Je kunt onze videoreview van de grips hieronder bekijken!