De London Tattoo Convention was een van de meest iconische tatoeageconventies ter wereld en een belangrijk evenement op ieders kalender, of je nu artiest bent of niet.

Als gevolg van de COVID-19 pandemie en het overlijden van een van de medeoprichters vorig jaar, heeft de Londen Tattoo Conventie helaas haar deuren voorgoed gesloten en zal niet worden voortgezet in de oude vorm.

Normaal zouden wij in september naar Londen afreizen voor de show, en daarom willen we van de gelegenheid gebruik maken om herinneringen op te halen aan de geweldige tijden die we op vorige conventies hebben beleefd.

Blik samen met ons terug naar de laatste London Tattoo Conventies om de hoogtepunten nog een keer door te nemen!

London Tattoo Convention 2019 (15th Anniversary Edition)

De laatste editie van de London Tattoo Convention was in 2019. Het evenement beleefde haar 15e verjaardag met weer een opwindende show.

De 2019 London Tattoo Convention had niet alleen de primeur van een milieuvriendelijke en plantaardige ECOTAT assortiment van producten. Het was ook het podium voor vele door Killer Ink gesponsorde artiesten om prijzen in ontvangst te nemen voor het fantastische werk dat zij tijdens de show hebben gemaakt.

De felbegeerde 'Best of Show'-prijs werd toegekend aan onze artiesten Ryan ‘The Scientist’ Smith en Rich Harris, die op het evenement samenwerkten om een imponerende full leg sleeve te creëren.

De door ons gesponsorde artiesten slaagden er ook in om de 'Best of Day'-prijzen in de wacht te slepen, met een derde, tweede en eerste plaats voor respectievelijk Damian GorskiAnrijs Straume, en Sandra Daukshta.

Spaanse tatoeëerder Carlos Fabra ontving de ‘Best Black & Grey’-prijs voor zijn geweldige leg sleeve, geïnspireerd door Peaky Blinders, terwijl de Deense artiest Mads Thill de prijs voor ‘Best Back Piece/Coverage’ in de wacht sleepte voor zijn fantastische werk.

De andere winnaar was Yarson Stahowic die in de prijzen viel met ‘3rd Best Realism’ voor zijn fantastische Guardians of the Galaxysleeve.

London Tattoo Convention 2018

Naast twee optredens met spectaculaire pyro's en het debuut van de langverwachte Cheyenne SOL Nova tatoeagemachine, werd op de 2018 London Tattoo Convention de door ons gesponsorde artiest Yarson Stahowic uitverkoren voor de prijs 'Best Realism'. Zijn bekroonde zwart-grijze sleeve was een eerbetoon aan wijlen Heath Ledger en Chester Bennington.

In de ‘Best of Show’ categorie werd Kamil Mocet derde met zijn horror-geïnspireerde full back piece, terwijl een fantastische samenwerking tussen Ryan Smith en Cristian Casas de derde plaats opleverde.

London Tattoo Convention 2017

Net als in andere jaren was de 2017 London Tattoo Convention het uitverkoren evenement voor de lancering van een langverwacht nieuw tatoeageproduct, dit keer de veelgeprezen Spektra Xion rotary.

Wat prijzen betreft werd de door ons gesponsorde artiest Debora Cherrys uitverkoren voor ‘3rd Best of Friday and Saturday’ voor haar neo-traditionele tatoeage, terwijl Ryan Smith winnaar werd van ‘3rd Best of Show’ voor een samenwerkingsstuk met kunstenaars Jay Freestyle en Jenna Kerr.

London Tattoo Convention 2016

Wij zullen de 2016 London Tattoo Convention niet snel vergeten, want het was onze allereerste conventievideo!

Het hoogtepunt van het weekend was misschien wel een verbluffende, door Killer Ink gesponserde samenwerking tussen de zes tatoeëerders Matt Jordan, Steve Butcher, Jak Connolly, Sam Barber, en Yomico Moreno, en ook onze goede vriend Benjamin Laukis. Het ongelooflijke back piece dat uit de samenwerking is voortgekomen, werd tijdens de finale van de conventie terecht uitgeroepen tot "Best of Show".

Steve kreeg de prijzen 3rd Best of Show’ en ‘Best Realism’ toegekend voor zijn individuele werk, terwijl Matt ‘2nd Best Black & Grey’ in de wacht sleepte voor zijn solowerk.

Verder vielen Mathieu Varga en Ryan Smith in de prijzen. Zij werden onderscheiden voor respectievelijk de ‘Best Black & Grey’ en ‘3rd Best Ornamental’.

Wij hopen dat je genoten hebt van deze samenvatting van de afgelopen London Tattoo Conventies en we kijken er naar uit om je binnenkort weer op conventies te zien!